Mahnič skupaj z neonacisti apelira k aktivaciji v »domoljubnih skupinah«

Državni sekretar za nacionalno varnost, zapriseženi ljubitelj ekstremno desnih grupacij, kot je Generacija identitete, njihov promotor in zdaj predvsem propagator dokazano neonacističnih »rumenih jopičev«, je retvital opozorilo svojih varovancev:

ANTIFA novači po celi Sloveniji. Njihove celice operirajo predvsem v večjih mestih.

Po vzoru ZDA, hočejo naša mesta spremeniti v revolucionarna bojišča. Kaj lahko storim?

1. VOLIM DESNICO.

2. Se aktiviram na spletu.

3. Se aktiviram v domoljubnih skupinah.

4. ČIM PREJ !!!

Propagandna agenda je nekako prepoznavno alt-right obarvana, v veliki meri kopira tudi Donalda Trumpa in njegove boje proti antifašistom kot veliki nevarnosti, ki nas bo vsak hip pokončala, zato je za upor proti antifi potrebna nič manj kot splošna mobilizacija desnice in rekrutacija.

Zato Žan Mahnič kot Janšev sekretar v imenu nacionalne varnosti verjame, da potrebujemo aktivacijo domoljubnih skupin. No, takšne skupine smo v zadnjem desetletju spoznali: to so Šiškova varda, desničarska gibanja, ob Generaciji identitete v preteklosti vsaj še Hervardi in Tukaj je Slovenija, politični vpoklic njemu ljubih rumenih jopičev, kot so se mimikretično poimenovali in tudi preoblekli mladci s svastikami na petkovih protestih, pa predstavlja le zadnjo fazo izražanja njegovih ne zgolj osebnih varnostnih preferenc, žal ob nasedlem domačem novinarstvu (Hrvaški Nacional o neonacistih sredi Ljubljane, Neonacizem in kastrirano novinarstvo, Uporabljajo Kanglerjeve rumene jopiče: uspešnost neke mimikrije ob nasedlem novinarstvu, Račji test, Hitlergruß in načini opravičevanja rumene mimikrije neonacistov).

Slovenija s tem postaja edina država v Evropi, kjer predstavniki oblasti signalizirajo, da pričakujejo rekrutacijo paravojaških in parapolicijskih enot – pod krinko ogrožene nacionalne varnosti. Naj spomnim, da je idejo, kako Šiškovo vardo vključiti v redni sestav slovenske vojske, izrazil tudi obrambni minister Matej Tonin, se kasneje nespretno zanikal in vendarle zatrdil, da bi jih morali plačati kot posebne enote, ki patruljirajo na meji.

Do nastopa tretjega Janševega mandata smo se pogovarjali o tem, kako ekstremistična gibanja pod krinko domoljubja resno ogrožajo varnostni sistem države. Zdaj se nekateri trudijo v drugo smer, varnost države naj bi vpoklicane »domoljubne skupine« reševale. Bolj bizarnega in obenem z vsemi principi nacionalne varnosti skreganega ravnanja si ni več mogoče predstavljati.

Več:

Skrajna desnica v Sloveniji: nacionalna varnost v času Žana Mahniča

Janševa nova simpatija: Generacija identitete

Pogovori s predsednikom vlade, ki jih reklamirajo z Generacijo identitete

Jurišni vod v slovenskem parlamentu: le komu mar?

Rakasta gangrena in izvor vsega zla: kulturni marksizem

Jurišni vod v slovenskem parlamentu: le komu mar?

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading