Bidnov svetovalec o koruptivnem slovenskem predsedniku vlade

Janševa podpora Trumpu ni ostala neopažena v Bidnovem taboru. Kot poroča tudi Reporter, se je odzval Michael Carpenter, Bidnov svetovalec za zunanjo politiko, in na Twitterju zelo jezno zapisal:

»Lol, Trump je dobil podporo slovenskega premierja, ki je bil v preteklosti obtožen in obsojen zaradi korupcije. A ne skrbite, slovenski prijatelji, v 11 dneh bo demagoški populizem moral spakirati kovčke.«

Carpenter je nato v slovenščini dodal še besedo »Sramota.« Bolj kot tvit svetovalca, ki je našemu premierju odmeril mesto z zelo trdo oznako, tj. opisom njegovih korupcijskih dejanj v preteklosti, nato pa še cinično pomiril slovenske prijatelje, da bo vsega konec čez enajst dni, skrbi nediplomatskost Janševe poteze.

Več kot očitno je, da si je Slovenija zaradi Janševe javne podpore Trumpu, čeprav močno pričakovane zaradi dosedanjih zavezništev, s tem za nekaj let dodobra zaprla vrata v Belo hišo v primeru nadvse verjetne Bidnove zmage. Končno verjetno to pomeni, da si v primeru izvolitve novi ameriški predsednik, obdan s takimi svetovalci, ne bo preveč želel sodelovati s koruptivnimi politiki iz držav, ki jim mora v slovenščini sporočati, kaj je sramotno.

Povedano drugače: Janšev tvit je morda razveselil Trumpa, a je škodil slovenskim interesom in blamiral Slovenijo.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading