Pogovori s predsednikom vlade, ki jih reklamirajo z Generacijo identitete

Najbrž je zgolj za nepoznavalce ali bralce slovenskih množičnih medijev ostala doslej prikrita simpatija, ki jo slovenska vladajoča stranka na čelu s premierjem goji do radikalnih desničarskih gibanj po Evropi. Množične medije omenjam, ker ob nekaj svetlih izjemah omenjena tema še dalje ostaja tabuizirana.

O tem, da je naklonjenost enih in drugih vzajemna, smo se lahko prepričali večkrat skozi vrsto retvitov s strani Janeza Janše, Žana Mahniča, Branka Grimsa in drugih vidnih članov stranke SDS, ali skozi podatek o vrsti osebnih stikov ali drugih oblik sodelovanja. Včerajšnja relativno dolga reklama Generacije identitete, slovenskega podaljška evropskega identitarnega gibanja, ki je vmes pri nas zaprlo svoj tviter račun in spletno stran, predvajana med pogovorom s predsednikom vlade na strankarski televiziji Nova24TV, v tem smislu ni bila res izjemno presenečenje.

Insert iz reklame med intervjujem

Tradicionalno dobri odnosi

O reklami je danes prvi poročal tednik Reporter, ki se je v zadnjih dveh letih popolnoma obrnil proti Janši, in nanizal nekaj namigov o osebnih in drugih navezah med SDS in Generacije identitete. O tem, kaj v boju proti »kulturnemu marksizmu« počne Anders Breivik, kako se vodja avstrijske podružnice gibanja (IBÖ) Martin Sellner, ki nikoli ni zanikal povezav z novozelandskim morilcem Brentonom Tarrantom, od katerega je prejel 1500 evrov, zahvaljuje predsedniku Janši, o tesnih stikih sedanjega državnega sekretarja za nacionalno varnost z ekstremnimi desničarji, izidu manifesta gibanja in drugih knjig pri strankarski založbi Nova Obzorja ali siceršnjih povezavah vladajoče stranke z njimi sem obširno pisal, spodaj navajam nekaj zapisov.

K temu velja prišteti še vznik neonacističnih rumenih jopičev med petkovimi demonstracijami proti vladi nekaj tednov nazaj, kar znova kaže na ravnokar opisana tradicionalna zavezništva.

28. september 2020: pogovor s premierjem, kjer so oglaševali Generacijo identitete

Vsebina reklame: potomci Perunovih bojevnikov

Tokratna reklama med intervjujem z Janšo je dvodelna, dejansko na začetku propagira obstoj gibanja, navede nekaj udarnih gesel o sebi kot potomcih Perunovih bojevnikov in potomcih krščanskih vitezov, pojasni, da so oni prihodnost evropske civilizacije, predvaja nekaj kataklizmičnih podob uličnega nasilja in napove boju proti hordam džihada in islamu, ponudi zaobljubo, da so pripravljeni do smrti braniti vsako ped svoje zemlje in zaščititi evropsko civilizacijo in domovino, na koncu pa se izteče v neposredni oglas za knjižno edicijo Evropa narodov pri strankarski založbi SDS.

Nova obzorja sicer izdaja tudi tednik Demokracija, je pred tem prijateljski Generaciji identitete natisnili že omenjeni Manifest za domovino – to in druge svoje knjige so kasneje poslanci iste stranke raznašali celo po javnih knjižnicah (!) in to predstavljali kot humanitarno donacijo.

Insert iz reklame: Perunovi bojevniki
Insert iz reklame: domoljubi
Drugi del reklame: Nova obzorja in Generacija identitete skupaj vabita k naročilu knjig

Oglas na straneh Nova24TV, predvajan med pogovorom s premierjem, več kot očitno dokazuje, da Generacija identitete v Sloveniji še deluje, da razpolaga s svojimi sredstvi, da še naprej mreži svoj vpliv z vladajočo stranko in skrbno izbira nastope ob predsedniku vlade. Skratka, simpatije se nadaljujejo in vztrajajo v obeh smereh.

Nesporno lahko zaključimo, da je slovenska vlada ena resnično redkih v Evropi ali v svetu, ki svojega koketiranja z radikalnimi desnimi grupacijami, ponekod tudi preganjanimi in povezanimi z neonacisti, niti malo ne poskuša skrivati.

Več:

Janševa nova simpatija: Generacija identitete

Skrajna desnica v Sloveniji: nacionalna varnost v času Žana Mahniča

Jurišni vod v slovenskem parlamentu: le komu mar?

Twitter identitarce blokira, pri nas jih retvita oblast

Novi sovražnik Evrope in Slovenije: kulturni marksizem

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading