Rakasta gangrena in izvor vsega zla: kulturni marksizem

Mladi forum SD je včeraj ob 15:25, simbolnem času pričetka terorističnega napada pred devetimi leti na Utoyi na Norveškem, predal DVD s filmom Utøya, 22. julija, ekskluzivno poroča Vladimir Vodušek na svojem portalu Topnews. Zgodilo se je na sedežu stranke SDS na Trstenjakovi ulici, tam so jih pričakali prejemniki darila, člani podmladka SDS, primopredaja je bila izjemno prijazna in zelo kratka.

Za to gesto, povzema Vodušek, so se odločili, ker se predsednik vlade in SDS v svojem delovanju in razpihovanju sovraštva naslanja na boj proti ‘kulturnemu marksizmu’, kar je izraz, ki ga v svojem manifestu uporablja norveški terorist Breivik, ki je pred devetimi leti hladnokrvno ubil 77 ljudi, večinoma otrok.

Poslanec Grims v svoji reakciji na primerjavo Mladega foruma SD

Izraz je uporabil 645 krat

In res, radikalizirani Breivik v svojem manifestu »kulturni marksizem«, vključno z izpeljankam vred, uporabi točno 645 krat, kar zelo veliko pove o njegovi obsedenosti s tem, kar si pod tem izrazom, katerega največji svetovni promotor je postal, tudi predstavlja.

O idejni sorodnosti in rabi koncepta med predsednikom vlade in celotno stran SDS ter njegovimi promotorji sem pisal podrobneje v besedilu Novi sovražnik Evrope in Slovenije: kulturni marksizem, o vladnih simpatijah do desničarskih ekstremističnih skupin pa v več besedilih, najbolj zgoščeno v Skrajna desnica v Sloveniji: nacionalna varnost v času Žana Mahniča. O včerajšnji obletnici je sicer Janez Janša objavil tvit, iz katerega smo lahko razbrali, da en goreč nasprotnik kulturnega marksizma sredi Evrope sočustvuje ob obletnici pokola, ki ga je izvršil drugi, ikonični nasprotnik kulturnega marksizma.

Predsednik vlade in njegov spomin na obletnico

Vsi radi pozdravljajo Hitlerja

Na to srhljivo podobnost je opozoril Mladi forum SD, na njih pa je kasneje reagiral poslanec Branko Grims in ubijalske sle obtožil komuniste. Ob tem smo mnogi spregledali, da po Ljubljani in Mariboru krožijo rumeni neonacisti, ki odkrito uporabljajo Hitlergruß – tistega, ki ga v sodnih dvoranah in za javnost še danes prakticira Breivik.

Lani je Grims reagiral na zapis Nove24TV, ki serijsko širi propagandno retoriko proti kulturnemu marksizmu. Inspiriral ga je zapis z naslovom »Frankfurtska šola, kritična teorija in kulturni marksizem«, avtor je kolumnist Nove Andrej Sekulović. O njem je nedavno pisal Državljan D in razkril, da ta »že dalj časa sodeluje z madžarsko izpostavo ekstremne desnice. 2019 je širil desničarsko teorijo zarote o Kalegijevem načtu in naredil ekskluzivni intervju z vodjo avstrijskih identitarcev.«

Grims je v svojem lanskem tvitu, v skladu s svojo nagnjenostjo do medicinskih metafor, ki jo analiziram na drugem mestu, saj njegova ljubezen ni originalna (Premier, ki menda občuduje Hitlerja), zapisal takole:

Kulturni marksizem je izvor zla. Kot rakasta gangrena razžira neponovljivo evropsko civilizacijo od znotraj, preko šolstva, levih medijev in zabavne industrije uničuje mlade rodove ter identiteto narodov. Smrad norosti in lažnih vrednot.

Devet let po pokolu na Norveškem ugotavljamo, da ideja o kulturnem marksizmu kot izvoru zla živi naprej in da se je politično povzpela na vrh. V Sloveniji.

Grims o izvoru zla in rakasti gangreni

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading