Raje modrovanje o času po epidemiji

Sploh še ni ničesar storil glede epidemije – no, bodimo iskreni, nekaj malega že, nabiral je D vitaminčke zase na ležalniku – že na veliko modruje, kaj bomo morali početi po tem. Kdaj potem? Pa še niti vrhunca nismo dosegli in prešteli vseh mrtvih!

Pahor v intervjuju za TV Slovenija: smo šele na začetku epidemije, govori pa o času po njej

Da bi ga Rosvita Pesek včeraj v pogovoru za TV Slovenija vprašala kaj manj prijetnega, recimo o njegovih dolžnostih in iskanju pomoči za državljane v teh časih pomanjkanja zdravniške opreme, bi bilo na meji neverjetnega. Čudeži pa se na RTV pretežno ne dogajajo! 

Pahor med čilanjem na soncu – kar zase vedno in povsod

Je pa Pahor včeraj maksimalno previdno opozoril na občutek za demokracijo – ohlapneje se pač ne zna izraziti v časih avtoritarizma. Prav ta retorična ohlapnost, benignost in previdnost v izražanju, da se slučajno komu, morda kakšnemu avtoritarcu, ne bi zameril, je tako rekoč zaščitni znak njegovega izražanja v želji po lovljenju sprejemljivosti za vse, leve in desne, avtoritarne in neavtoritarne.

In tudi ko gre za aktualno spremembo 37a člena Zakona o obrambi, ki neposredno posega na njegovo področje kot vrhovnega poveljnika obrambnih sil, je bil skrajno previden in zadržan. Želena sprememba namreč vojski podeljuje policijska pooblastila pri varovanju meje, zato je predsednik prosil notranjega ministra Aleša Hojsa, da uporabi pot prepričevanja, argumentov in dialoga… Kako imeniten nasvet!

Skratka, še ena varianta uporabe sklicevanja na dialog, o katere modni zlorabi sem pisal nedavno v Slovenska Hannah Montana, resnična promotorka nove vlade.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading