Županovi lepi spomini: propaganda občinskih glasil

Stara zgodba, nov primer: nič posebnega, razen tega je to razgreti čas volitev. Stara zgodba o tem, kako se lokalni mediji in občinska glasila zlorabljajo za potrebe samopromocije županov in njihovih strank.

Nov primer: Grosupeljski odmevi so kot občinsko glasilo lep zgled povedanega. Dr. Peter Verlič, nekoč poslanec SDS, tudi državni sekretar v prvi Janševi vladi, nato župan občine Grosuplje s pomočjo taiste stranke, v sicer izvorno Janševem mestu v svojem uvodniku na veliko posredno hvali dosežke iz preteklih mandatov tistega, ki mu politično dolguje največ. Še več, tam bo omenjeni tudi letos kandidiral.

Nič ne pomaga pravilo politične higieničnosti in dejstva, da morajo župani delovati v korist vseh občank in občanov, ne glede na pripadnost neki stranki ali ideologiji. Zaradi česar bi morali, ko gre za davkoplačevalski denar, vsaj poskušati delovati proti načelu pristranosti in torej možnosti, da jim bo to očitano. In tudi ne pomaga, da se občinska glasila in lokalni mediji, lep zgled sta koprski portal Ekoper in mariborski RTS24, zlorabljajo za županska trobila.

Verlič je tu storil korak dlje: le zakaj bi promoviral le sebe, če so pred nami volitve in je treba pomagati svojemu šefu in kandidatu v njegovem mestu?

Vrag pocitraj politično higieno. Svoj nagovor župana je zato zavil v celofan lepih spominov, da je lahko izpeljal svojo zgodbo. Spominov na heroične čase menda nadvse uspešne prometne politike.

Politične higiene od politikov ne bomo dosegli, če je ne bomo zahtevali in jih vanjo prisilili. Volitve so takšen čas možnosti državljanske prisile.

Peter Verlič grosupeljski odmevi
Verlič in njegova hvalnica v nagovoru župana

Več:

Trije plakati pred Koprom

Mariborske politične vojne z mediji: primer RTS

Eugenija Carl laže, krade in bolhe jé: portal Ekoper in napadi na novinarje

 

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading