Primčev stoodstotni kolektivni samomor

“Vodstvo stranke Glas za otroke in družine je na korespondenčni seji sprejelo sklep, da odstopajo od volitev v vseh volilnih enotah in prosijo svoje volivce, da volijo SDS ali kakšno drugo pomladno stranko, ki lahko pride v državni zbor,” poroča Reporter. Sklep je v soboto sprejel izvršilni odbor, v torek pa še svet stranke.

Način, na katerega se je dober teden pred volitvami odločil Aleš Primc za radikalno potezo, resda po slabih anketnih rezultatih in debaklu pri vlaganju list kandidatov, je utemeljen nenavadno radikalno:

»Moja odgovornost je, da vas in naših idej ne vodim v kolektivni samomor. Zmaga ali poraz sta najprej v glavi.«

Primc svoj katastrofizem utemeljuje kot kakšen antiguru: če vodje kultov vodijo svoje podanike v samomor in jih k temu nagovarjajo, saj vendar prihaja konec sveta, jih on pred njim rešuje. Z božjo pomočjo.

Primc odstopa
Janšev Politikis o državotvorni drži

Ne samo, da je stranka Glas za otroke in družine po vsem slišanem pozabila povprašati za mnenje »koalicijskega« Franca Kanglerja in njegovo stranko, osmoljene se počutijo tudi nekateri kandidati za poslanke in poslance na listi Združene desnice, ki so vendarle računali na preboj in žrtvovali svoj denar za kampanjo. Predvsem taki, ki so že odpadniki stranke SDS, jezni in užaljeni, zato jim prav nič ni všeč poziv, da bi morali glasovati za Janšo.

Da je bila Združena desnica tako ali drugače projekt, povezan z Janšo, smo že ugotavljali. Če je Primc uvidel, da nimajo možnosti za preboj v parlament, pa pri njem ni prevladala dominantna logika neparlamentarnih strank, ki se borijo za en volilni procent, ki bi jim omogočil lagodno življenje zaradi financiranje iz državne malhe in morda vnovični poskus na naslednjih volitvah.

Ne, zmagala je, seveda ne nepričakovano, ideja lojalnosti stranki SDS, s tem pa odstop od kolektivnega samomora zato, da bi se podprlo edinega pravega liderja v državi – seveda v Primčevih očeh. Slednji poskuša zdaj sebe prikazati kot heroja, ki rešuje življenja in kapitana, ki bo rešil potapljajočo se barko s tem, da bo potnike pretovoril na večjo, prijateljsko.

Primc 100 odstotkov
Primc o svojih sto odstotkih na volitvah (Žurnal24)

Če Reporter piše o tem, da je takšno odločitev sprejel po dogovoru z vodjem opozicije, je to še najmanj presenetljivo. Pozoren bralec Janševih misli na socialnih omrežij je lahko že v zadnjem mesecu ali dveh opazil, da se ta ni več trudil reklamirati »svojih« strank, ki tako ali drugače figurirajo kot satelitske, ampak je obrnil ploščo, saj je najbrž ugotovil, da mu lahko odžirajo prepotrebne glasove v finišu volilne tekme.

Primc posvetoval Janša odstop
Reporter o posvetu med Primcem in Janšo

Vsaj glede Primca se bo po apelu nekaj glasov neposredno prekanaliziramo k tistemu, ki si tega močno želi, a je sam računal na bistveno več od tega. A še vedno manj od Primca, polnega parol o tem, da bo na volitvah zmagal s stoodstotno podporo in postal premier.

Od stoodstotno zmage na volitvah do stoodstotnega samomora je pa točno vseh sto odstotkov. Celo v Sloveniji se redko zgodi, da bi se nekdo za toliko bahal in posledično tako padel. Z božjo pomočjo.

Več:

Združena desnica in njen »Za družino gre«. Očitno Janševo

Primc zmaga Bog Demokracija
V intervjuju za Demokracijo: priprave na zmago

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading