Psihopolitika državljana K: o poročni noči, lažeh in petih milijonih evrov podkupnine

Vili Kovačič, tisti državljan K, ki je uspel s trona vreči predsednika vlade, pred nas postavlja naslednji ultimativni paradoxon: kako je možno, da je koalicijo Mira Cerarja, človeka, ki se je ves čas hvalil, kako je uspel končno politično stabilizirati državo, narušil tisti posameznik, ki kaže vse kaj drugega kot znamenja takšne ali drugačne stabilnosti?

Janša priznal, da je stal za Kovačičem

Naj ilustriram: Kovačič je bil leta Janšev vztrajnik: tudi eden tistih, ki so pred Vrhovnim sodiščem vzklikali v podporo prvaku SDS. Mimogrede: ves ta čas vodstvo Vrhovnega sodišča ni imelo pripombe na tovrstne pritiske nase – a ravno včeraj je njegov predsednik, sicer upravičeno, grdo okaral Cerarjeve insinuacije na račun domnevne pristranosti.

A glej ga zlomka: po Cerarjevem odstopu se je včeraj Kovačič takoj zapletel v konflikt z Janšo: ta je v nacionalkini Tarči ta četrtek kar naravnost hvalisavo povedal, da je stranka SDS zbrala večino od več kot 41.000 njegovih referendumskih podpisov, kar je res prijazno priznanje, saj so doslej kaj takega zanikali, medtem ko jih je menda Kovačič zgolj okoli 1500. Epilog: slednji je Janšo vehementno obtožil laganja.

JJ vs Kovačič podpisi
Kovačič na svoji strani odgovarja Janši: resnica osvobaja

Poročna noč z BMZ-jem

Kovačičeva nestabilnost se nadalje kaže v »poroki« z dr. Boštjanom M. Zupančičem: v čudnih okoliščinah, kjer ni najbolj jasno, katera stranka se je transformirala v drugo, kdaj natančno je sploh bil izpeljan kongres in kaj pomeni razpisovati delovno mesto za 88 poslancev, o čemer sem že pisal, je jutro po poročni noči, če uporabim naslovno metaforo portala Domovina.je, naplavilo odstopno izjavo še sveže pečenega predsednika stranke Davkoplačevalci se ne damo.

Po tistem, ko ambicioznemu BMZ-ju ni uspelo na predsedniških volitvah lanske jeseni, po njegovi napovedi ustanovitve pravniške stranke decembra lani, se je njegov tretji poskus izjalovil po nekaj urah. Vse kaže, da vsega le niso krivi hormonski motilci.

BMZ Kovačič poročna noč
Portal Domovina o poročni noči in dnevu potem

Predsednik, ki je verjetno udbaš

Danes je Kovačič takole prostodušno opisal svojo izkušnjo z BMZ-jem in ga označil za udbovca:

S fenomenom BMZ – Boštjana M. Zupančiča se ne bom obširno ukvarjal. To da je izstopil po manj ko 24 urah, samo kaže, da ni bil človek vreden zaupanja. Špekulacije o tem ali je bil udbovec instaliran v stranko DavkoplacevalciSeNeDamo s strani globoke države ali utrujeni »intelektualec« ki ni zmogel tempa, ki sva ga narekovala s podpredsednikom dr. Duhovnikom puščam odprte. Čeprav izkušnje govorijo v prid prve trditve.

Še manj kot en dan pred njegovim odstopom smo se skupaj slikali za medije, po tem pa smo v gostilni pod Vrbo modrovali kako naprej. BMZ je rekel, da noče postati poslanec. To mi je porodilo sum, da je z njim nekaj narobe. Potem je šel domov počivat, mi pa naprej v akcijo. Potem pa smo se popoldne skupaj odpeljali v Celje na ustanovitev stranke v Celje. Stranka KDS je bila preimenovana v DavkoPlacevalciSeNeDamo, kajti to je bilo, spričo pomanjkanja časa, najkrajša pot do statusa stranke, ki je pogoj za nastop na volitvah.

Pet milijonov evrov in likvidacije

Državljan K, ki je uspel destabilizirati slovensko vlado, pa je končno nekdo, ki se boji likvidacije in ki BMZ-ja in osebo po imenu Robert Zupan obtožuje poskusa podkupovanja, kar nas spletni strani svoje liste ali, kdo bi vedel, stranke:

Za konec naj povem le še to, da so nas hoteli podkupiti – Robert Zupan nam je na sestanku, na katerem je bil tudi BMZ, ponujali 5 milijonov evrov za večino v svetu stranke. Zupan je tudi povedal, da je za globoko državo – udbo, mala malica, da kogarkoli izmed nas likvidirajo. In še podatek: Roberta Zupana je v skupino za volitve pripeljal prav BMZ. Naj razume kdor (z)more !

No, če bi Kovačič te dni bolj redno bral glasilo predsednika SDS, potem bi lahko že dan prej videl svarilo v Demokraciji, da mu Zupančiča pošiljajo Murgle. So se potrudili to storiti že v naslovu.

Sklep: res ne poznam primera v sodobni slovenski politični zgodovini, ko bi uspel kaotični moment v podobi enega človeka narušiti vsaj navidezno politično ravnovesje v državi in spraviti na kolena tiste, ki bi jo morali voditi.

Vsekakor dokaz, da nas v političnem delovanju vse bolj zmagovito prežemata kolektivna psihoza in paranoidno mišljenje.

BMZ Kovačič 5 mio
Kovačič na svoji strani: pet milijonov evrov, ki jih je ponudila Udba
Murgle BMZ predsednik Demokracija
Svarilo Demokracije: ko zazvonijo murgelski telefoni

Več:

Cerarjev odstop: volitve, a brez antikonspiracijske zaščiteCerarjev odstop: volitve, a brez antikonspiracijske zaščite

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading