Janševi pribeležili: nova odpuščanja na Delu

Sprva sem menil, da gre za popačeno vest STA, kar se pri Demokraciji redno dogaja. Vendar je podrobnejši pregled pokazal, da nas danes Janševa Demokracija prva in zaenkrat edina, torej ekskluzivno, obvešča o novih odpuščanjih na Delu:

No, naj ob tem dodamo, da časopisna hiša Delo pod vodstvom svojega lastnika Stojana Petriča zaradi racionalizacije nadaljuje z odpuščanjem novinarjev. V zadnjih mesecih so tako pri tej časopisni hiši odpustili že več kot trideset novinarjev. Prav včeraj pa so dobili odpoved štirje dopisniki s terena Dejan Karba (Prlekija), Robert Galun (Maribor), Dragica Jaksetič (Ilirska Bistrica) in Katja Željan (Nova Gorica). No, Karbi očitno niti pljuvanje po Janši ni pomagalo …

Delo odpuščanja

Podatka, da so na Delu včeraj odpustili štiri nove dopisnike, nisem našel nikjer drugje, razen pri Zlobcu. In ja, ni bila STA.

Bog nas obvarji medijske krajine, v kateri prvenstvo v obveščanju o odpuščanjih prevzema Janševo strankarsko glasilo. Ja, piše se marec 2016 in takšno je realno stanje.

Sicer je edino mesto, kjer lahko zvemo kaj več o dogajanju na Delu, tako rekoč živi almanah odpuščanj, postal omenjeni blog Marijana Zlobca, ki v enem zadnjih zapisov prinaša pripoved Maje Megla, še ene odpuščene novinarke.

Vprašanje nesolidarnosti, ki gre celo do nivojev neobveščanja in njegovega izrinjanja iz medijskega mainstreama, tu trči na še eno bolečo rano, ob novinarski nesolidarnosti se odpira še vprašanje, hmm, kolaboracije:

Delo ima še vedno precej izvrstnih kadrov, tako novinarjev kot tudi fotografov. Delo z njimi je bilo v užitek in veselje. Žal pa tistim kolegom, ki so zoper svoje sodelavce kolaborirali z upravo, ni mogoče priskrbeti dovolj mila, da bi si z njim lahko očedili svoje umazane roke.

Več:

http://vezjak.com/2015/12/25/odpuscanja-na-delu-in-novinarska-tisina/

http://vezjak.com/2016/01/22/delov-novi-odgovorni-urednik-in-pozitivna-kultura-odpuscanj/

http://vezjak.com/2015/12/28/zgodovina-odpuscanj-na-delu-se-ponavlja/

Demokracija odpuščanja Delo Karba

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading