Milojka, posebnica s Pohorja

Milojka Balevski, verjetno najbolj seksapilna novinarka v državi, dipomantka na Dobi, po novem svetuje tudi ministrici za kulturo.

e63psn91tlzmutcp20hb_bigger

Reference nesporno ima: direktorovanje v Mediapolisu jo je izstrelilo v orbito upravljanja za največ sredstvi, kar jih je šlo skozi medije v zadnjih desetletjih: govorimo o desetinah milijonov evrov. Skrivnostna gospodična, ki bivšega predsednika DNS preko socialnih omrežij vabi na šampanjec in jagode na Arehu, po istem nenaključju kolumnistka Večera in po mnenju nekaterih članov Upravnega odbora tako rekoč častna predsednica DNS, je nenadoma pristala na plačilni listi ministrstva. Česar, kot pravi Jedrt Jež Furlan, sprva ni želela priznati. In glede česar se je nato pretvarjala, da s tem nima nič.

Jedrt Milojka Balevski

Milojka Balevski ministrica za kulturo pogodba

Navzlic temu, da se je znašla na osmi nujni seji Odbora za kulturo z edino točko dnevnega reda, imenovano Ksevt, kjer nam je zaupala, da je »pisatelj« in da se takole, mimogrede, da preživi, ukvarja s tem, da je »direktor firme ‘Skladovnica kreativne industrije’«.

Gladovna stavka Mihe Turšiča? Kaj bi  z njo. Milojka jo je s ciničnim prizvokom ocenila s »To, da se z njim cela država ukvarja, je vrhunsko umetniško delo«, kajti demokracija predpostavlja, da se držimo pravil. In potem dodala: »Jaz sem neobjektiven, ker sem s Pohorja, jaz sem Pohorc«.

Milojka Balevski Novak Božidar Odbor za kulturo

Za opazko o vrhunskih umetniških predstavah si je na koncu svoje predstave s strani predsedujočega Dragana Matiča prislužila opozorilo zaradi nespoštljivosti in žaljivosti. Bivši minister za kulturo pa jo je kasneje ocenil, tako mimogrede, za »posebneža s Pohorja«.

Posebnica s Pohorja, svojčas, kot je poudarila, tudi »pro bono svetovalec evropske prestolnice kulture«, je bila v svoji neženirani akciji obrambe ministrice za kulturo kasneje razgaljena.Kajti Jedrt Jež Furlan je na svojem tviter računu objavila podatke o direktorici ‘Skladovnice kreativne industrije’ – plačilni seznam ministrstva. 5000 evrov za 50 ur.

Znova je izpadlo, da kosila Milojke Balevski niso zastonj in da njena navzočnosti na seji odbora kot tudi ne napadi na Miho Turšiča verjetno niso ravno naključni. Honorar je danes pač treba zaslužiti.

Ali kot je dejala Milojka: za to, da preživim, sem tudi kreativna direktorica, ne samo pisateljica. Ali častna predsednica DNS, četudi sicer članica drugega društva, ZNP. Ampak kaj bi, bratje in sestre si ne gledajo v zobe.

Več:

http://vezjak.com/2013/12/27/ime-cesa-je-milojka-balevski/

http://vezjak.com/2011/10/22/media-polis-brezplacniki-in-moralna-dilema-ki-je-ni-bilo/

http://vezjak.com/2011/11/26/avtoprovokativnost-in-epk/

Jedrt Milojka Balevski 1

Novak piše Stepišniku

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading