Novinarski protestniki s selotejpom na ustih

Današnji nastop vodstva RTV Slovenija v podobi trojke Filli-Bizilj-Rebernik je imel pomembno funkcijo. Predvsem pomiriti močno porajajoče vrenje protestov v javnosti vpričo odpuščanj in premestitev na nacionalki, ki je dodobra zamajala njihovo verodostojnost. Sploh po odzivu Društva novinarjev Slovenije, na katerega so se žolčno in arogantno odzvali.

Kakor običajno, veliko povedo detajli. Pri MMC na RTVS so se odločili, da tihi protest nekaterih novinarjev drugih medijskih hiš, postavljenih zraven drugih na množično obiskani tiskovki, pospremijo s sliko in podpisom, kamor so zapisali, da gre za predstavnike civilne družbe. Konkretno so spodnjo fotografijo podpisali s NA TISKOVNI KONFERENCI SO BILI TUDI PREDSTAVNIKI NEKATERIH CIVILNODRUŽBENIH GIBANJ. Podobno so storili pri Večeru:

Protest RTV

Sklep je enostaven: novinarski kolegi se v majhni državi tako zelo slabo poznajo med sabo, da pomembne novinarje zlahka zamenjajo za predstavnike neimenovane civilne družbe. Pa ja ne, da gre le za zdrs iz površnosti, napačno podnaslovitev? Nerodno, res. Mediji so ob tem celo zapisali:

Poleg predstavnikov medijev so se današnje novinarske konference v avli stavbe TVS udeležili tudi nekateri predstavniki civilne družbe, ki so z občasnim glasnim negodovanjem pospremili pojasnila Fillija, Biziljeve in Rebernikove.

No, lahko bi se posvetilo: protestniki s selotejpom prelepljenimi usti bi težko na glas negodovali.

In potem so deplasirani in podcenjujoči poudarki Biziljeve o tem, kako je za plačo pač treba delati, da nacionalka ne more biti socialna ustanova ali kako je lahko morda edini dosmrtni voditelj le Slavko Bobovnik, drugi pač ne, v hipu nepomembni. Če za rumenim selotejpom novinarji niso prepoznali niti lastnih kolegov, na solidarnost pač ne gre računati.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading