Javni razpisi za aktivne člane SMC

Sindrom modernega slona v centralni trgovini s porcelanom se kar nadaljuje. Stranki SMC bi, se mi zdi, kar težko povsem očitali maksimalno koruptivnost in pokvarjenost, včasih prej nerodnost in neveščnost, ki pa nista z ničemer opravičljivi.

Po nizu slonjih dejanj (beri: polomij ali vsaj nerodnosti, marsikdo bo manj prizanesljiv) na političnem parketu, kakršno je bilo npr. kupčkanje za funkcije in stolčke po lokalnih volitvah v Mariboru, je zadnje vsaj malo in začasno rešilo pravočasno brisanje z njihove uradne spletne strani: pomislili bi celo, da so v stranki Mira Cerarja le ugotovili, da so šli predaleč pri obvestilu o odprtem javnem razpisu v svete javnih zavodov, namenjenem članicam in članom SMC (menda le v informiranje), če ne bi na koncu sledil naslednji demanti na zapis na strani pozareport.si:

ODMEV

Pojasnilo

Obvestilo o odprtih javnih razpisih v svete javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je Republika Slovenija, ki smo ga objavili v elektronskih novicah, je bilo namenjeno članicam in članom SMC, simpatizerjem stranke in tudi vsem drugim naročnikom naših e-novic. Javno in pregledno smo posredovali povezave na vladno spletno stran, ki je namenjena obveščanju državljank in državljanov o dejavnostih ministrstva. Torej, ni šlo za pozivanje h kandidaturam, ampak le za obveščanje, kje lahko zainteresirani najdejo informacije. Prav tako ni šlo niti za posebno navodilo, niti za poziv, naj morebitni kandidati “nemudoma obvestijo vodstvo stranke”, ampak zgolj za prošnjo o povratni informaciji. Saj nas preprosto zanima, na katerih področjih so naši člani aktivni. Bralce naših novic pa bomo tudi v prihodnje obveščali o javnih razpisih na straneh ministrstev.

Zdenka Jagarinec

Vodja službe za odnose z javnostmi

Stranka modernega centra

Bojan Požar (in za njim tradicionalno Janševi mediji), ki je edini zgodbo objavil, drugi pa so jo raje spregledali, je po moje pravilno očital nespodobno in politično nehigienično ravnanje. V objavi namreč resnično piše, da lahko svoje prijave oddajo in potem »obvestijo« stranko. Izgovor, da jih lahko tudi nečlani, nas ne bi smel pomiriti.

Javni poziv stran SMCKo odmislimo dejstvo, da se večini medijev ni zdelo vredno opaziti zgodbe (verjetno po načelu, češ Požarja pa res ne bomo objavljali – ja, novinarji se bodo pač morali naučiti, kaj pomeni načelo non quis, sed quid: karkoli si že mislimo o Požarju, tehtajmo raje le povedano!), pojasnilo službe za odnose z javnostmi pri SMC ni zadostno, tudi če odštejemo nekaj napihovanja. Zakaj demanti Jagarinčeve ni prepričljiv?

Prvič, ker spletne strani političnih strank niso in ne morejo biti podobne oglasnim deskam zavodov za zaposlovanje: asociacija o političnem povabilu k prijavi je na mestu.

Drugič, ker argument o »obveščanju državljank in državljanov o dejavnostih ministrstva« ni prepričljiv: da bi bil, bi morali na spletni strani obveščati o bistveno širšem diapozonu teh dejavnosti, česar pa ne počnejo. Na svoji strani informirajo pač predvsem svoje člane.

Tretjič, ker iz istega razloga težko verjamemo, da je šlo le za obveščanje – morda res ni šlo za navodilo ali poziv, vsekakor pa informacija vsebuje prepoznaven posredni namig po prijavi članicam in članom SMC.

In četrtič, ker je v obvestilu pisalo, da članice in člani obvestijo stranko SMC o svoji prijavi, kar se zdaj v demantiju interpretira kot »prošnja po povratni informaciji«. Zakaj neki bi morala stranka voditi posebno statistiko o tem, kdo se je odzval na razpis, objavljen na strani politične stranke, če ne zaradi tega, ker ji je pomembno najmanj vedeti, če so zraven njeni člani, kar sicer priznavajo, če ne celo namigniti, naj bodo? Razen tega ima vsaka resna stranka, nenazadnje, vse podatke o svojem članstvu in obveščanje ni potrebno, podatek preprosto že ima in zato lahko meri aktivnosti svojih članov, kot temu ljubkovalno pravijo, svobodno in po svoji volji. Ker kako pa naj bi konkretno bilo videti eno takšno javljanje stranki, sodeč po njihovih pričakovanjih? Nekako takole: SPOŠTOVANO VODSTVO SMC, JAVLJAM VAM, DA SEM AKTIVEN ČLAN NAŠE STRANKE, ZATO VAS OBVEŠČAM, DA SEM SE PRIJAVIL NA JAVNI RAZPIS V SVET JAVNEGA ZAVODA.

Sicer pa še sreča, da se je omenjeni javni poziv na stran SMC spet vrnil. Ko sem ga včeraj podrobno iskal, ga tam enostavno ni bilo.

Pozareport SMC javni zavodi pojasnilo

Več:

https://vezjak.com/2015/02/21/mariborsko-koritnistvo-in-sanje-o-kolinah/

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading