Clear and present danger: F571

Zadnje čase si Janez Janša v zaporu krajša urice s čivkanjem in »opozarjanjem« na neznosne razmere v Sloveniji, zato so njegovi zapisi večkrat namenjeni političnim kolegom onstran slovenskih meja. Omenjeno dejstvo ni nepomembno, ko upoštevamo format opozoril  – dokazuje, da je diskreditacijska manira v enaki meri, kot je bila prej zastopana za domačo javnost, ponujena tudi tuji. Med njima avtor več ne dela posebne razlike, česar ne bi mogli reči za pretekla leta. Še več, diskreditiranje drugih v tujini je Janša občasno ostro obsojal.

Ena zadnjih eskapad manifestira huronski »reductio ad Hitlerum«, asociacijsko verigo diskreditiranja, v kateri se je, med drugimi, znašlo tudi 571 podpisnikov novinarske peticije, »clear and present danger«, ki še danes tvorijo vsaj četrtino aktivnih v svojem cehu. Skratka: zelo veliko nevarnosti ne le za našo demokracijo, temveč celo za civilizacijo, ampak kaj, ko je omejitev na 140 znakov.

Opazimo lahko, da v svojem pisanju Janša preprosto pozabi na vso diskreditacijsko idiosinkrazijo, ki jo je sam uvedel v svoj presežni žargon. Konkretno: kako naj njegovi bralci v tujini sploh vedo, kaj je »F571«, ne da bi jim to kdo posebej razložil? Še sreča, da obstaja slovar za take potrebe. Zato bo marsikdo pomislil, da so pisma tujini prejkone namenjena le domači javnosti.

Kot običajno so tudi »anticivilizacijski poklon« sebi novinarji preskočili.

Janša Al KAIDA 571

Janša AL KAIDA tvit 571

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading