Ministri kot komentatorji volitev

Nova uredniška moda, ki je postala prepoznaven trend: na volilno nedeljo so v studiu POP TV in RTV Slovenija povabili bivše in sedanje ministre kot nevtralne politične komentatorje prvih rezultatov volitev. Objektivnost in distanca sploh nista več merilo, na noben način.

Tako sta se v studiu POP TV ob 19.00 uri znašla dr. Matej Lahovnik in dr. Gregor Virant. Tudi TV Slovenija ni sedela križem rok, povabila je dr. Janeza Šušteršiča in bivšo županjo in poslanko Viko Potočnik, naslednji dan v Odmeve pa še dr. Žigo Turka.

Dosežek komercialke je bil bolj izstopajoč iz dveh razlogov: ker sta to bila edina gosta v studiu in ker je, ne da bi nam to povedala, gostila še vedno aktualnega (!) podpredsednika vlade in notranjega ministra. Rezultat čisto posebne vrste in bizarno, povsem javno nezapaženo je ostalo, da je Virant še vedno na teh dveh funkcijah, za nameček pa je njegova parlamentarna stranka, iz katere sploh ni izstopil (je pa mesec in pol nazaj res odstopil kot njen predsednik) bila tudi udeleženka teh volitev in končno ta dan izpadla iz parlamenta.

POP TV se torej ni zdelo prav nič konfliktno, da na mesto političnega komentatorja volitev postavi tekočega podpredsednika in ministra. In spet: protestiral ni nihče.

Še nekaj imajo skupnega štirje izbranci nacionalke in komercialke: vsi po vrsti so sedanji ali bivši ministri, ki zagovarjajo čvrsti neoliberalizem in s tem desne pozicije. Še eno znamenje časa.

Virant Lahovnik POP volitve

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading