Kateri stric je izvozil veliki pok v Vatikan?

Demokracija Cerkev zarota Blažič

Daleč od tega, da bi bil dr. Ivan Štuhec s svojo tezo o slovenskih stricih iz ozadja v Vatikanu osamljen. V Janševi Demokraciji znajo povedati več. Veliki pok je bil izvožen na Finsko, zdaj v Vatikan. Vezi so znane, Stresova šifra ima svoje snovalce in eksekutorje iz krogov F21:

Tako se postavlja vprašanje, kakšno vlogo je pri tem odigrala slovenska veleposlanica pri Svetem sedežu Maja Marija Lovrenčič Svetek in ali je Stresova predčasna upokojitev tudi posledica tega, da se po famozni zabavi ob svoji 70-letnici v vili Janeza Škrabca (člana Foruma 21) ni hotel ukloniti stricem iz ozadja, ki so terjali protiusluge.

Toda jasno je, da se »veliki pok« v Cerkvi na Slovenskem 31. julija ne bi zgodil, če ne bi prišlo do poprejšnje sinhronizacije med postkomunistično nomenklaturo, slovenskimi lobisti in nekaterimi vplivnimi Slovenci v Vatikanu, ki jih menda ni prav veliko. Nekateri mediji že nekaj časa opozarjajo na vlogo cerkvenega diplomata Mitje Leskovarja, ki naj bi bil po aferi »Vatikanleaks« prevzel skrb za varnost v papeški državi. Sicer pa med vplivne Slovence v Rimu spadajo med drugim kardinal Franc Rode, vatikanski bibliotekar in nekdanji veleposlanik pri Svetem sedežu Ivan Rebernik, rektor papeškega zavoda Slovenik Joško Pirc, sicer pa je večina slovenskih klerikov v Rimu le začasno (največkrat zaradi študija). Tako se postavlja vprašanje, kdo je dejansko s pritiskom dosegel, da je kongregacija za škofe pri Svetem sedežu s podpisom papeža Frančiška brez velikega omahovanja »predlagala« obema nadškofoma (ki imata tudi naziv metropolit), naj se odpovesta vodenju škofije.

 

Demokracija Cerkev zarota Kukar

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading