Vozi me zadnji vlak v daljave

Slovenski novinarji so spet zamudili izvrstno priložnost. Vodjo evrske skupine Jean-Clauda Junckerja bi lahko včeraj, ko se je pri njem mudil naš predsednik vlade, da ga seznani s predlaganimi vladnimi reformami, obvestili o tem, kaj nam je Janša povedal lani, ko je na referendumu zavrnil pokojninsko reformo. Bodo mediji dosegli, da se Janša opraviči državljanom? Kako daleč sploh seže novinarski spomin? Poglejmo.

Janša včeraj: pa kaj, če pade pokojninska reforma, še vedno smo lahko najboljši. Da ne bomo prišli na nemško-francoski vlak, je propagandna retorika. Citat:

Slovenija se lahko uvrsti med najbolj razvite evropske države, tudi če bo pokojninska reforma na referendumu padla, je prepričan prvak SDS Janez Janša. Svarila, da bi zaradi nesprejema pokojninske reforme ne prišli na nemško-francoski vlak, pa je ocenil kot “propagandno retoriko aktualnega predsednika vlade, ki zdrži ravno toliko časa, kolikor mine od aktualne do naslednje tiskovne konference”.

Janša včeraj: če pokojninska reforma, potem le s selektivnim podaljševanjem delovne dobe. Citat:

“Če bo treba v prihodnjih letih v Sloveniji res podaljševati delovno dobo, bomo to naredili selektivno,” je napovedal Janša. In dodal, da je velika razlika, ali dela nekdo 40 let na ministrstvu za okolje in prostor ali pa v Litostroju. Kot je tudi velika razlika, ali dela do 65., 70. leta starosti delavec na Danskem, Švedskem ali v Nemčiji, saj je delal v bistveno drugačnih pogojih in si zaradi bistveno višje plače privoščil bistveno boljši standard, ali pa bo moral toliko časa delati delavec v SCT, Litostroju oziroma v kateri koli proizvodni panogi pri nas…
Prav neuvedbo selektivnega podaljševanja delovne dobe glede na delovno mesto in zavrnitev predloga za uvedbo osebnega pokojninskega računa, da bi lahko vsakdo kadar koli izračunal, koliko ima privarčevanega za pokojnino, je Janša izpostavil kot ključni pomanjkljivosti pokojninskega zakona. “Zaradi teh dveh pomanjkljivosti bo zakon padel,” je prepričan prvak SDS.

Janša danes: zadnja priložnost, zamujamo dolge mesece in celo leta. Citat:

Slovenski premier Janez Janša je v pogovoru za oddajo 24UR povedal, da ima Slovenija še zadnjo priložnost, da se sama poskuša izviti iz krize. “Slovenija nima druge alternative,” pravi in pojasnjuje, da smo zamujali dolge mesece ali celo leta, zato je zdaj več nalog treba opraviti v nekaj mesecih.

Janša danes: z ukrepi lovimo zadnji vlak.

Z ukrepi, ki jih je predlagala vlada oziroma so že pripravljeni in okoli katerih tečejo ali pa bodo še tekli pogovori, Slovenija lovi zadnji vlak, da se izogne potrebi po finančni pomoči, je v pogovoru za POP TV že po današnjih pogovorih s šefom evroskupine Jeanom-Claudom Junckerjem povedal predsednik vlade Janez Janša.

Kaj je danes z Vizjakovim predlogom pokoljninske reforme in kam se je izgubila zahteva »Če bo treba v prihodnjih letih v Sloveniji res podaljševati delovno dobo, bomo to naredili selektivno«? Kaj o tem porečejo sindikati, ki so s SDS leto nazaj delili to idejo?

Kateri vlak torej? Prva stran spletnega Žurnala24 danes:

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading