Ko vladajoča stranka ne želi razkriti premoženja svojih poslancev

Prej, ko so 2009 podatke samoiniciativno razkrili:

SDS je na svoji spletni strani objavil podatke o premoženju svojih poslank in poslancev, saj menijo, da bi tovrstni podatki morali biti javni. Kot namreč navajajo v stranki, so v mandatu Janeza Janše predsednik vlade in vsi ministri podpisali etični kodeks, ki je pomenil korak naprej k povečanju transparentnosti delovanja javnih funkcionarjev ter njihovega premoženja, obžalujejo pa, da se zdajšnja vlada ni odločila za kaj podobnega.

V sporočilu za javnost so zapisali, da so “predsednik vlade in vsi ministri v mandatu Janeza Janše podpisali etični kodeks, ki je predstavljal novost v slovenskem političnem prostoru in je pomenil korak naprej k povečanju transparentnosti delovanja javnih funkcionarjev in njihovega premoženja“.

“Obžalujemo, da se za podpis takšnega kodeksa sedanja vlada ni odločila. Kot je znano, je poslanska skupina SDS 16. junija 2009 v zakonodajno proceduro že vložila predlog zakona o javnosti premoženja funkcionarjev, katerega cilj je zagotavljanje transparentnosti delovanja javnih funkcionarjev in preventivno delovanje na področju koruptivnih ravnanj in področju klientelizma,“ je še zapisano na spletni strani SDS.

Potem, ko podatkov več nočejo razkriti, oziroma pogojujejo razkritje:

V SDS so zapisali, da je“SDS kot edina stranka doslej že leta 2009 objavila celotno premoženjsko stanje svoje poslanske skupine na spletni strani SDS”. Ti podatki so še vedno dostopni, vendar niso posodobljeni. Nove podatke bodo objavili, “če bodo to storile tudi preostale poslanske skupine in preostali funkcionarji”.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading