Moja dežela Breivikov, Fritzlov in Trobcev

No, Večer nam danes tik pred referendumom o družinskem zakoniku v premislek ponuja še argumentum ad Hitlerum. Da ne bi slučajno glasovali za. V času, ko je politična satira na temo homofobije cenzurirana, nam mainstreamovski mediji na isto temo servirajo kvaziznanstvena strašila o serijskih morilcih (sklicevanje na negativne posledice), ki bodo začeli vandrati naokoli krvavih rok, če sprejmemo zakonik:

Obstaja pa še drugo mnenje: družinski zakonik je korak v brezno, iz katerega se bo družba lahko začela pobirati šele, ko bodo strokovnjaki, politiki in ideologi družno ugotovili, da je treba rehabilitirati primarno, tradicionalno družino. Serijski morilci so najbolj proučevana klientela ljudi. Gre za psiho- oziroma sociopate, ki so, kot kažejo statistične analize in raziskave, nastali v otroštvu, v razdrti oziroma v “psihopatski” primarni družini. “Preveč slabo” mamo mora pri vzgoji otrok korigirati “dovolj dober” oče. Če bi harmonična družina z ljubečima (nasprotispolnima) staršema funkcionirala, če bi imel oče (spet) avtoriteto, bi otroci v dobo odraslosti vstopali kot moralno razsodni moški… Ko bo psiho stroka upala na glas povedati, zakaj je Breivik postal psiho-/sociopat, zakaj je Fritzl postal incestuozni spolni iztirjenec, zakaj je Trobec postal serijski morilec, ko bodo v zapor romali tudi starši teh “pankrtov”, bo družinska zakonodaja čisto drugačna.

Skratka, v časniku nam sugerirajo, da smo na poti v brezno novih in novih Breivikov, Fritzlov in Trobcev, če bomo glasovali narobe. Toda lahko bi bilo še huje. Če sprejmemo zakonik, bomo Slovenci spet končno prvi, tlakovali bomo pot ne le v brezno, temveč v končni propad in izumiranje družbe in človeštva. Morda kot primordialni prededipalci podalpske vrste s poudarjeno spodnjo čeljustjo pridemo v Guinnessovo knjigo rekordov v prestižno rubriko »prvi in zadnji slovenski zakon, ki je uspel uničiti človeštvo in Slovence skupaj z njimi«:

Musek: Družinski zakonik vodi v propad in izumiranje družbe in človeštva

Z obveznim pripisom: naročnike nove edicije Guinnessove knjige rekordov obveščamo, da jim bomo vrnili vplačani denar, ker tiskanje naslednje izdaje iz tehničnih družinskih razlogov odpade.

Čestitke vsem, ki nas še pravočasno profesionalno obveščajo pred ultimativno kataklizmo.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading