Boli ga k…

Koalicijska pogajanja: Pezdir ima vsega dovolj

Neuradno naj bi Pezdir pred koalicijskimi pogajanji povedal, da mu je “počil film” in da ga “boli k…”. V stranki Gregorja Viranta so na to dejali, da njihov predsednik o tem nič ne ve in da najbrž tudi nima časa, saj se je povsem osredotočil na koalicijska pogajanja.

Javni radioteleviziji je znova uspel velik preboj: zdaj nam poročajo že o tem, kako je nekemu pogajalcu »počil film« in kako ga »boli k«. (Mimogrede, je Pezdir politik, je ekonomist, je dvoživka? In kako se do tega dejstva obnašajo novinarji?)

Da je »Pezdirja boli k…« ekskluzivna novica, s katero so nam postregli v samostojni vestički, resnično presega poslanstvo javnega servisa, dostojanstvo njegovih uporabnikov plačnikov in močno posega v sfero senzacionalizma, v kateri se informacijo oblikujejo, širijo in nato celo nadgrajujejo v nepredstavljivo rumenilo s pomočjo pozornost zbujajočih vulgarizmov. Nadgrajujejo dobesedno, saj novinar RTV SLO celo pove, da je poskušal Pezdirja poklicati za pojasnilo o tem, očitno, kako zelo ga boli k… in morda od česa ali koga. Ja, to nas res mora zanimati!

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading