Forum 571 v akciji

Napoved:

V Sloveniji smo doslej dobili že tri knjige, ki govorijo o materi vseh afer, trgovini z orožjem. Nič ni pomagalo, afera je ostala tabuizirana, odgovorni so molčali in bežali. Kako se bomo torej pogovarjali o novi knjigi »V imenu države«, ki je za nameček šele prvi del trilogije? V Sloveniji nam vlada psihopolitika paranoje. Stavim, da bosta avtorja deležna trditve, da gre za teorijo zarote. Kadar se govori o trgovini z orožjem, a tudi sicer, je obrambna reakcija običajno zgolj paranoidni konstrukt o povezavah in skritih namenih zlobnih snovalcev… Toda v tem primeru bo to lahko znova mednarodna teorija zarote, saj je knjigo podprl mednarodni sklad za razvoj preiskovalnega novinarstva. Mimogrede, gre za prvi na takšen način financiran projekt v državi, ki je na preiskovalno novinarstvo praktično že pozabila…

Dobljena stava:

Z AFERAMI PONOVNO NAD REALNE PROBLEME SLOVENIJE

Forum 21 ter Forum 571 ponovno v skupni akciji

petek, 17. 6. 2011

Avtorja peticije 571 Matej Šurc in Blaž Zgaga, v kateri sta med drugim zapisala, da utegne biti predsedovanje Slovenije EU »skrb vzbujajoč znak za /…/ prihodnost Evropske unije«, sta izdala prvi del knjižne trilogije V imenu države z naslovom Odprodaja, ki naj bi predstavljala nadaljevanje dosedanjih del o nelegalni trgovini z orožjem v začetku 90. let. Zgaga je sicer znan tudi kot organizator obiska finskega novinarja Berglunda v Sloveniji, ko je pripravljal zloglasno oddajo Resnica o Patrii.

Mimogrede, Janševega novoreka o »Forumu 571«, izrecno artikuliranem iz njegovih ustnic nekaj mesecev nazaj, se ni dotaknil še noben komentator, žal ni protestiralo niti Društvo novinarjev Slovenije. V vsakem primeru se akcije sovražnikov, ki nikoli ne spijo, kar nadaljujejo, na svoji spletni strani pa je SDS celo začela zbirati evidenco o sovražnem govoru, usmerjenem proti sebi. Kakšne primere navaja zanj je vredno podrobne analize.

 

One thought on “Forum 571 v akciji

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading