Žiličeva za revizijo poslovanja

Današnji Večer vendarle končno tudi o Zadrgi, najemu storitev mimo razpisa in kršitvah zakona pri tem. Bere se takole:

Večer, torek, 29.3.2011, stran 1, PRVA CELJSKO, KOROŠKA, avtor: JASMINA CEHNAR, PETRA ZEMLJIČ

EPK: Žilič Fišerjeva napoveduje revizijo poslovanja

Javnost je prejšnji teden razburkalo razkritje Žurnala24, da je javni zavod Maribor 2012 marketinške storitve mimo javnega razpisa zaupal komunikacijski agenciji Zadrga, poleg tega pa je najel še pet zunanjih svetovalcev, med njimi so trije povezani z Zadrgo. Skoraj vsa podjetja, ki sodelujejo z zavodom, so v lasti znanega mariborskega podjetnika Dejana Vlaisavljevića. Zato se je pojavil sum, da je poslovna direktorica zavoda Helena Hvalec, da bi se izognila javnemu naročanju, naročilo razdrobila na manjše vrednosti, kar je ena temeljnih kršitev področnega zakona.
Kot so nam pojasnili v javnem zavodu Maribor 2012, je v minulem letu Zadrga zanje opravila storitve v vrednosti 17.368 evrov bruto, še 12.500 evrov pa je tedaj šlo za skupino zunanjih svetovalcev oziroma ekspertno skupino za naloge strateškega marketinga in komuniciranja. Skupaj torej okoli 29.800 evrov. V ekspertno skupino so bila vključena podjetja Zadrga, Skupina SEM in Agencija SEM. Ob tem je zanimivo, da so vsa našteta podjetja v lastništvu ali solastništvu Dejana Vlaisavljevića registrirana na istem naslovu, Ljubljanska ulica 9. Letos je Zadrga za zavod opravila projekte v vrednosti slabih sedem tisočakov, ekspertna skupina, za katero je oziroma bo zavod do konca aprila nakazal skupno 51.200 evrov, pa šteje pet posameznikov – ponovno iz Agencije SEM, Skupine SEM, še enega Vlaisavljevićevega podjetja Dija Mediji, AB Medio Andrej Bauman, s.p., ter SMC svetovanje in prodaja Tin Diminić, s.p.
V.d. generalne direktorice zavoda Maribor 2012 Suzana Žilič Fišer ob vsem tem pravi, da ravnanja Hvalčeve ne more komentirati, saj v času domnevno sporne sklenitve pogodb še ni bila na položaju, in da ni kompetentna za poslovni del delovanja zavoda. “Upam, da ni bilo dogovorov z določenimi izvajalci,” je pristavila in napovedala revizijo poslovanja zavoda.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading