Fraus omnia corrumpit

Stara zgodba, aktualna poanta.

Gverilske taktike bojevanja stranke SDS, kakršne je prakticirala v brezplačnikih, so pospremljene z racionalizirajočo argumentacijo o tem, zakaj je prav, da obstajajo zakriti novinarji, prikriti avtorji in prikriti financerji.

Eden običajnih argumentov, o katerem sem veliko pisal, se glasi: NON QUIS, SED QUID. Zveni modro, pametno, sokratovsko – in tudi je. Ni pomembno, KDO je kaj rekel, temveč KAJ je rekel. Je rekel že Sokrat. A v nekih drugih razmerah in situacijah, ne v tekstu nelegitimnih praks bojevanja za politično oblast. Šele danes sem po naključju naletel na zgodbo, ki uprizarja isto: pisanje besedil z nenavadnih mest (in s strani nenavadnih avtorjev), to pot besedil proti arbitražnemu sporazumu iz, domnevno, Ministrstva za zunanje zadeve. V času pred referendumom o arbitražnem sporazumu, realiziranem 6. junija letos. Naslov je bombastičen: Fraus omnia corrumpit, prevara vse pokvari. Poznavalec z MZZ je pisal na računalu tipa  modelt60 (no, to naj bi bil avtor). Ob istem času so zapis objavili na spletni strani koprskega SDS – tukaj.

Kako se je zgodba razpletla, v tem hipu ne vem. Kot tudi ne vem, če je g. Rupel še zaposlen na MZZ.

V e-nabiralnik naše redakcije smo prejeli sporočilo za javnost Slovenske demokratske stranke (SDS) z naslovom “Arbitražni sporazum je mrtev”.

V njem so med drugim zapisali, da arbitražnega sporazuma ni mogoče ratificirati, ker naj bi s tem soglašali z mednarodnim sporazumom, ki naj bi bil na hrvaški strani podpisan in ratificiran na prevarantski način. Dodatno navajajo, da se prevare dogajajo tudi na slovenski strani, zaradi vsega tega pa naj bi bil arbitražni sporazum ničen.

Kdo je pr(a)vi avtor iz organizacije MZZ?

Wordova datoteka z zgornjo vsebino radovednežem razkrije še nekaj morda neobičajnih podrobnosti: v lastnostih datoteke je tako zapisano, da je avtor dokumenta ModelT60 iz organizacije MZZ, kar bi lahko bilo ministrstvo za zunanje zadeve. Če bi ta domneva bila pravilna, se zastavi vprašanje, ali je ta dokument morda ustvaril kdo od zaposlenih na tem ministrstvu, ali je bil uporabljen računalnik (ali pisarniški program), za katerega skrbi omenjeno ministrstvo, ali gre zgolj za napačno navedbo avtorja.

SDS: Ni pomembno avtorstvo, temveč argumenti

“Ali je to pomembno, zdaj se boste ukvarjali z avtorstvom dokumenta ali kaj?” so nam na vprašanje, ali bi MZZ v tem dokumentu lahko pomenil ministrstvo za zunanje zadeve, odgovorili v Službi za odnose z javnostmi SDS. “Vsebino smo poslali mi, to je stališče stranke, mi bi si želeli, da bi bili pomembni argumenti,” so nam v telefonskem pogovoru poudarili pri najmočnejši opozicijski stranki.

MZZ raziskuje

Na ministrstvu za zunanje zadeve so za SiOL potrdili, da zadevo raziskujejo.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading