Vroče salame v koaliciji, namenjene za likvidacijo

Včerajšnji spregled dneva se je zgodil v sicer novih dosežkov polnem Vročem stolu. Najprej je Štrovs iz NSi govoril o vzdušju v koaliciji, kjer jih Janša reže kot salame:

…Tako je v minulih dneh prišlo v javnost pismo nekdanjega državnega sekretarja, Marka Štrovsa, v katerem predsednikom Občinskim odborom NSi, predlaga preimenovanje stranke v SKD. Kot razlog za svojo pobudo pa je, med drugim, navedel, citat: Janša nas reže. Kot salamo, rezino za rezino, človeka za človekom. S staro partizansko taktiko: najprej diskreditacija, potem likvidacija.

Hud očitek, ki ga zelo skrivajo mediji in še kdo! Janša likvidator, Janša kot mesorezec?! Toda kaj, ko gosti z levice v studiu niso znali utišati ministra Zvera, ki se je navzlic temu hvalil, kako je v koaliciji super. Toda morali bi le citirati Štrovsa, čigar besede so zavrteli nekaj minut poprej! Zato se je Zver lahko minuto kasneje brez praks hvalil takole:

Razumem, razumem to vprašanje. Glejte, še nikoli ni bilo, nobena koalicija tako dolgo vzdržala skupaj in koalicija na vladni ravni in v parlamentu, odlično deluje. Nobene krize vlade, ne v izvršni oblasti, ne v zakonodajni, ni. Normalno delujejo. So pa, seveda, včasih, včasih kakšni ekscesi.

In na medklic »Ker vsi ubogajo« dodal še tole:

Mislim, da so stranke, Nova Slovenija in pa Ljudska stranka, toliko suverene in avtonomne, da, ne delajo samo po diktatu. Zakaj pa bi?

V nekaj minutah torej dva ekstrema: zatrjevanje, da sta NSi in SLS avtonomni in suvereni, a hkrati preslišan očitek iz vrstnih njih samih, da se počutijo kot na salamoreznici. Narezani kot salama, diskreditirani, človek za človekom, in končno likvidirani.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading