Nezavedno ki ve, da je na zmenku s predsednikom

Na tejle prav zabavni strani zaskrbljena Heidi sprašuje znamenitega Jacquesa Lacana, kako naj ve, da se nahaja na zmenku? Odgovor Učitelja je preprost: 

»The unconscious, for instance, always knows when it is on a date, although it grasps this knowledge in a way which is more akin to a hazy, descriptive understanding which we may term stochastic, despite that it is imbued with a certainty never experienced in consciousness.« 

Nezavedno že ve, da je na zmenku. Tegale imaginarnega odgovora sem se spomnil, ko sem prebiral besedice vdanosti dveh zmenkarjev, Pahorja in Janše. Če je Rop zaljubljen v Pahorja (glej spodaj), je Pahor zaljubljen le v gospodarja. Prava ljubezen zahteva indice brezpogojnosti in Pahor jih je pripravljen razkriti. Njegovo nezavedno pač ve, da je na zmenku, zato jo svojemu dragemu Janezu, glede njegovega zmenka z EU, obljubil večno zvestobo.»Ljubim te« zveni takole: 

»Socialni demokrati imamo več pripomb na predlog sporazuma o sodelovanju parlamentarnih akterjev pri predsedovanju Slovenije EU, ki ga je strankam v podpis ponudil premier Janez Janša, vendar pa ga bomo podpisali tudi, če naši predlogi ne bodo upoštevani.«

Brezpogojna lojalnost je zmerom ganljiva: karkoli storiš z mano, ti bom sledil. Tudi če me ne upoštevaš. Nič ne more ustaviti moje ljubezni do tebe. Akt o nenapadanju je akt o neskončni neločitvi. Till death do us part. Midva sva reprezentanca in ko pride na obisk gospa EU, naj vidi, kako močna je najina zveza! Ne bova se kregala. Dokler si gospodar. Saj res, zakaj tolikšno uklanjanje Pahorja, ko pa sta vendarle partnerja? In če sta, mar nista po defaultu enakopravna? Očitno ne. Hvala za priznanje.

7 thoughts on “Nezavedno ki ve, da je na zmenku s predsednikom

Add yours

  1. Ja, in pravkar sem pomislil, da je to bilo po dobrem tednu, ko sta se na na naslovnici
    Mladine Jansa in Pahor prav fino zalizala. 🙂 Nezavedno je trpezna rec.

  2. Barbika vidi v Janši tisto, kar bi bil on sam. Ni dvakrat za povedat, da če bo dolgo to verjel, počasi tudi bo…. predsednik vlade.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d