Otrokom na oblasti bo treba vzeti igračo

Medtem ko se Rop zaljubljeno odpravlja k Pahorju, kot smo poročali v prejšnjem zapisu, ima njegova množinska oblika povabilo za obisk pri predsedniku države in njegovem Gibanju. Drnovšek je prekosil samega sebe, ko je rop(arj)e javno povabil k sebi:

»Ropi in anonimne grožnje ne zadoščajo, vabim vas, da pokažete, kaj vse še zmorete. Kar oglasite se, saj veste, kje sem.« 

Da predsednik k sebi domov vabi roparje, je malce huda. V kakšnih bolj zabavnih filmih se to slabo konča: kriminalci običajno sprejmejo izziv. Ampak tu je logika, ki to vodi: Drnovšek ma vas rad. Drnovšek ma rad roparje. Zato jih vabi k sebi. No, ali pa se le čuti varen zaradi telesnih čuvajev.

Naj razložim. Medtem ko zdaj nekateri ugibajo, zakaj neki bi benigno, politično nezanimivo in tudi sicer usahlo Gibanje lahko bilo kakšnemu prenapetežu trn v peti, da si privošči tatvino društvenega računalnika, ki jo Drnovšek evidentno razume kot politično motivirano dejanje, si velja ogledati, kako zelo so tozadevno fokusirana njegova dojemanja v zadnjem mesecu.  Skorajda spregledano je ostalo, toda če preberete tile dve vestički skupaj (prva, druga), vam ne bo ušlo, da je predsednik izjemno poostril svoje ocene stanja v družbi.  

Najprej preberite tole. Vzročno-pedagoške korelacije, vredne kakšne spolzke strmine, niza kot aksiome: v Sloveniji je velik podtikanj, ker so naši politiki neuravnoteženi. Takšni so, ker ne znajo biti dobri. Z njimi je treba biti potrpežljiv kot z majhnimi otroki. Čaka jih zaslužena kazen: njihova duša bo postala bolna. In še Drnovšek kot psiholog: najbrž je za takšno stanje krivo njihovo otroštvo. Potem pride neverjeten didaktičen premislek o tem, ali naj žlehtne politike vendarle ljubimo:

Torej naj jih imamo radi, pa bodo potem boljši?
Ni gotovo, ljubezen jih lahko zmede, pa bodo še bolj zbegani kot so.
 

Ergo: Drnovšek nima vas rad. Disjunktivnost odločitev, češ kaj naj naredimo z njimi, žlehtnimi politiki na oblasti, Drnovšek po postopku eliminacije zaključi še z nekaj izločitvami. Ljubiti jih ne smemo, to jih zmede. Naj jih ignoriramo? Tudi ne, ker delajo škodo. Ostane tisto, kar naredimo z razvajenimi in porednimi otroki. Vzamemo jim igračo: 

Naj se torej ne zmenimo zanje?
Tudi to ne bo šlo, saj so na oblasti in lahko delajo škodo.
Kaj pa nam potem še ostane?

Tisto, kar naredimo z razvajenimi in porednimi otroki. Naj jim torej vzamemo igračo?
Če se bodo tako igrali z oblastjo, res ne bo šlo drugače.

Nagradno vprašanje: kako bo Drnovšek vzel Janši igračo? Kot predsednik države? Kot predsednik Gibanja? Kot član društva Zares? Žalostno, da nihče ni opazil: almighty predsednik napoveduje svoj come-back v politično areno. Pa menda ne mislite, da bo tudi on prebegnil k Pahorjevim socialdemokratom? Gibanje ne bo politično. Kaj torej, koliko je že 2 plus 2?

4 thoughts on “Otrokom na oblasti bo treba vzeti igračo

Add yours

  1. Mislim da tele naše politike počasi grabi panika, ker jim volilci ne nasedamo več in zato letajo od vrat do vrat, se združujejo, mešajo,grupirajo…..kot v javni hiši……kdo da več?

  2. Meni je vseeno, kdo bo komu vzel igračo. Naj se nehajo igrat in začnejo vladat! Kaj pa zastrupljena mivka? Kaj pa prašičja kuga???? GRRRRRRRRROOOOOOOOOOZNAAAAAAAAA država.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: