::: IN MEDIA RES :::

Quis custodiet ipsos custodes?

Če ne ve niti Meta Malus, potem z nakupom ni nič narobe

Ker ne vemo, koliko bodo stali oklepniki leta 2012, potem z nakupom ni nič narobe. Včerajšnja debata je razkrila ne le prepričanje, da številk ne morete terjati kar vnaprej, temveč je bila v službi retoričnega prepričevanja, da z nakupom oklepnikov Patria in izdatki zanj ni nič narobe: koalicijski poslanci so pritrjevali pravilnosti nakupa oklepnikov v režiji ministra Erjavca.

Najbolj groteskna je bila izjava poslanca Bajca iz SLS. Koliko bodo stali, tega ne ve niti Meta Malus, je potožil. Jasno je bilo sklepanje iz »Ne moremo vedeti, koliko bo stal nakup« na »Torej je nakup upravičen.« Več o tem v Dnevnikovem članku tukaj. 

Kogar zanima argument oziroma sklicevanje na nevednost (latinsko argumentum ad ignorantiam) in razlage njegove zmotnosti, naj si ogleda eno in dovolj uspešno med njimi na tem naslovu.

In kaj naj storimo državljani, ki smo davkoplačevalci takšnih zmot? Kakšen nakup pa je to, kjer nihče ne ve, koliko bomo plačali? Pri poslu stoletja? Presneto nemaren, bi rekel! In takšen je lahko, ker gre iz našega žepa!

4 comments on “Če ne ve niti Meta Malus, potem z nakupom ni nič narobe

 1. nada
  14/02/2007

  Tudi jaz sem presenečana ko smo pred 20 leti govorili, kako bomo postali samostojni in brez vojske. Le kam je odplavala slovenska strpnost, miroljubnost,mladost….nazaj v še večjo in še dražjo vojsko.Le od kdaj imamo tako srborite fante, da so željni krvi, pohabljenih udov za pičlih 2.300€.Pa so nam očitali v bivši JLA,da imamo razvajeno instant mladino.Erjavec je dokazal nasprotno in uresničuje Janševo pravljico.

 2. svobodnjak
  15/02/2007

  Žal je pač tako, da smo rinili v Nato. In dobili smo, kar smo hoteli – nabavljati moramo razno orožje, ki je popolnoma nepotrebno. Tako ali tako bo končalo v Afganistanu ali Kosovu. Zanj pa bomo plačevali davkplačevalci. Če ne bi tako rinili v Nato, bi lahko denar, namenjen oklepnikom, namenili za bolnišnice, šole in še kaj koristnega. Ne pa za orožje. Zgrešeno je bilo že to, da so morali izbrati neko čisto tujo firmo, namesto, da bi se zanesli na domačo Sistemsko tehniko. Tako pa se Erjavec izvija in zavaja. Ker dobro ve, da bodo oklepniki veliko dražji, kot je zagotavljal, pa nima jajc, da bi priznal. Ne vem, zakaj niso rajši nabavili krpane in bi prišli veliko ceneje skozi.

 3. jjan
  16/02/2007

  Res je, da ne vemo, koliko bo stalo, in da je denar za vojsko nepotreben,… vendar ne biti naiven.
  Članstvo v nato se nam ekonomsko splača, tako si lahko privoščimo več bolnic, šol, boljši standart,…
  Pogoj za to je jasen in znan že od vsega začetka… toliko in toliko denarja je treba zagonit za orožje, zato je res neumno spraševati o ceni,… najbolje je kupiti čim manj koristno orožje in čim več tega denarja zagonit ‘nekoristno’ doma.
  Tudi Anderlič ima vso pravico nabirati politične točke na ta račun, problem je, če ljudstvo tega ne razume.

 4. alter2
  21/02/2007

  Ne serite. Vojska je znatno cenejša kot v Jugoslaviji. Poleg tega je eden najmanjših porabnikov proračuna.

  Sicer je pa poleg Hummerjev to edini pameten nakup. Prejšnje vlade so pa kupovale svinjsko drago letalo, pa en kup neuporabnih letal, pa zanič havbice, ki so povzročile smrt dveh vojakov – v mirnem obdobju.

  Da ne govorimo, da vas očitno ni izučilo to, da nas je napadla jugoslovanska vojska, in če ne bi imeli vojske, danes ne bi bili samostojni.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 14/02/2007 by in aktualno,argumentacija,politika.
%d bloggers like this: