Golobič ni noben golobček, on je Stalin v podobni jagenjčka

Približno tako zveni nova epizoda progresirane politične paranoje, ki jo živimo zadnja leta. Moj bog, je tu še kdo ohranil trezno glavo ob njenem neznosnem teženju? Zelo pogojno smo še normalni, dokler se pretvarjamo, da je paranoja del politične igre za zmago desničarjev nad komunisti in temačnimi silami kontinuitete. Da je resnična, del političnega programa desnice, ne da bi jo jemali resno. Potem pa se po nujnosti pač zgodi, da je več kot tečna in ponavljajoča, nato pa še, da jo eni vzamejo zares. Naši najmlajši, naši podmladki, na katerih svet stoji. In je vprašanje, če politične paranoje sploh ni mogoče ne vzeti zares, ko si enkrat pristal na blebetanje »ad nauseam«. 

Rok Ravnikar, prvak mladoborcev Nove generacije, v hudi konkurenci preseže samega sebe, ko za Golobičev s tolikšnim strahom pričakovani »come back« pravi: 

»Zato, ker smo iz njegovih javnih reakcij razbrali, da ima abstinenčno krizo, sedaj ko dve leti ni na oblasti. Slovenski Stalin, kot ga imenuje Slavoj Žižek, je ugotovil, da se mora za ponoven vzpon na oblast preobleči v jagenjčka. V intervjuju, ki ga je imel pred kratkim v enem od časopisov, je nakazal svoj recept pohoda na oblast: pred ljudmi zaigrati naivnost (mislim, da vsi vemo, kdo v zadnjem času najbolj igra naivnega človeka), ko pa prideš na oblast, vladati z nedemokratičnimi sredstvi.«  

Več tukaj. Ali tukaj. In tukaj. Ali tukaj. In tukaj. Začelo se je tukaj. Se komu ljubo z analizo, ko pa vse zveni in učinkuje kot prežvečeni deja-vu? 

Seveda smo o tem že pisali, recimo tule. In se je priglasil k besedi g. Ravnikar s prikimavanjem, da odgovor ni bil potreben: tule. Hvala mu. 

Kar novi generaciji (ne nujno Novi generaciji) uspeva, je nekakšna paranoidizacija, izpeljana v imenu demokracije. Toda najprej pomislite: lahko obstaja kaj takega kot na paranoji utemeljena demokracija?

9 thoughts on “Golobič ni noben golobček, on je Stalin v podobni jagenjčka

Add yours

  1. Jaz sem že skoraj 70 let na svetu in bi se nagnila k drugačni obliki vladanja. Vsak poslanec mora plačat stolček v parlamentu, in to visoko varščino.Vsak poslanec bi moral imeti točno določeno strokovno kvalifikacijo in prakso za področje katerega zastopa v parlamentu. Poenostavljeno povedano.
    Nikakor nebi dovolila, da elektrikar presoja o zdravstvu, zgodovinar o pravosodju , ekonomist o človekovih pravicah, veterinar pa o zakonodaji itd…..
    Predvsem pa bi uvedla za vse, ki odločajo v parlamentu….za povzročene morebitne posledice.. materialno odgovornost. Polovico sedanjega aparata bi takoj ukinila in poenostavila.Stranke adijo,neodvisni strokovnjaki dober dan. Slovenija je majhna vsi se že poznamo.Vemo kdo je dober in kdo slab za skupnost.O tem se mora več pisat.

  2. Paranojo se vsekakor vzdržuje in prenaša na mlajše generacije.
    Šel sem štet kolikokrat se besede komunist/ičen, Tito, partija/ski pojavijo na internetnef forumu SDS v lanskem letu. Rezultat je: 5348 krat. Te besede se pojavljajo tudi na mestih, kjer je govora o kulturi, gospodartsvu, šolstvu…

  3. arjan pregl, to je pač odraz realnih razmer, ki vladajo znotraj SDS – tam so se že od nekdaj zbirali razni zafrustriranci, ki komunizma očitno ne bodo nikoli preboleli. Verjetno so bili nekdaj sami zagreti komunisti, ker pa se niso povzpeli po lestvici navzgor, so doživeli “spreobrnenje”. Po politični barvi seveda, metode so ostale iste. Najvidnejši primer je predsednik “naše” vlade Ivan Janez Janša, da ne omenjam Brezigarjeve, Jambreka, Slivnika in podobnih.

    In dejansko je res, da je ravno desničarska nova generacija (z malo ali veliko začetnico, saj je vseeno) najbolj zaznamovana s paranojo in frustracijami. In vse to projecirajo v Golobiča, a so največ povedali o sebi.

  4. Ni problem da ne prebolijo komunizma ampak dejstvo, da brez antikomunizma svoje
    politicne vizije nimajo.

  5. Bo držalo. Žalostno pri vsem tem je, da ne znajo živeti brez notranjega sovražnika. V glavnem pa gre za konglomerat spreobrnjenih ex-partijcev (tistih najslabše vrste) in klerikalcev. Da je bilo v zvezi komunistov veliko gnilega kadra, je dejstvo. In ta gnil kader je v glavnem prestopil v desne stranke.

  6. In še danes se samo presedajo na lovorikah bivšega sistema……in že prihajajo novodobni….zato bi bilo bolje da se vsi prelevijo v kapitaliste na svoj račun in od svojega dela.

  7. Saj ni čudno, da se te besede pojavljajo tako pogosto, če se pa obnašate prav stalinistično.

    Imate se za liberalce, obnašate se pa totalitarno. SDS-u podtikate neke totalitarizme in ji ne priznavate legitimnosti.

    Najprej pometite pred svojim pragom. Najprej priznajte legitimnost tistim, ki mislijo drugače kot vi in priznajte legitimnost SDS-u in ostalim desnim strankam. Dokler tega ne naredite, ste navadni totalitarci.

  8. Alter2, s sprevracanjem ne bos nic resil. Ti lahko nazaj vpijes totalitaristi, toda
    zaradi tega ne bos nic manj sam taksen… Star trik.

  9. Veš kaj andraž. Jaz nisem noben totalitarec, kot mi podtikaš. Tudi ne znaš napisati, zakaj je sedanja vlada zate nelegitimna.

    Torej je jasno, da si stalinist, ki bi rad uvedel enoumje.

    Star trik, ki ga komunajzerji uporabljate že celih 12 let na 50 let podlage.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading