Brezigarjeva spreminja izjave in hkrati diskreditira

Si želite evidence o tem, da je vrhovno državno tožilstvo na čelu z Barbaro Brezigar spolitizirano? Ne rabite daleč. Na spletni strani http://www.dt-rs.si/ si oglejte zadnji dve izjavi za medije. Prva je tukaj, druga je tukaj. V obeh Brezigarjeva odgovarja varuhu človekovih pravic na njegovo poizvedbo o sumu storitve kaznivega dejanja v primeru policijskega nadzora nad družino Strojan. In kaj pravi?

– »Na koncu želimo opozoriti na nevarno prakso nespoštovanja institucij pravne države in nepriznavanja pristojnosti tem institucijam, ki jim jih daje ustava in zakon.« (26. 1. 2007)

Ergo: kdor poizveduje za kršitvijo in zahteva tožilsko oceno, (1) širi nevarno prakso nespoštovanja?

– »Policija je dolžna ukrepati, ko je ogrožen javni red in mir, ko so ogrožena življenja, varnost in premoženje. To je njena naloga, ki je določena v zakonu. Preprečevanje izvajanja teh nalog in lahkotno obtoževanje brez konkretnih podatkov, ki želi imeti za posledico slabo funkcioniranje policistov v kritičnih situacijah je najmanj toliko nevarno, kot je nevarno nereagiranje na morebitne zlorabe pooblastil.« (26. 1. 2007) 

Ergo: varuh s svojo poizvedbo (2) preprečuje izvajanje teh nalog, (3) lahkotno obtožuje, (4) si želi slabega funkcioniranja policistov. Vse to je nevarno. Hanžek je z zakonsko določenimi pristojnostmi varuha s svojimi opozorili nevaren! 

– »Tako nestrpno in izkrivljeno prikazovanje naših ugotovitev s strani Varuha, ki kljub tem pojasnilom trdi, da se tožilstvo sklicuje na podzakonske predpise in ne na zakon, ni vredno tako pomembne institucije pravne države, kot je Varuh človekovih pravic.« (30. 1. 2007)

Ergo: varuh (5) ravna nestrpno (o tem, kako so nestrpni tisti, ki opozarjajo na nestrpnost, smo pisali tukaj in še kje) in je (6) nevreden institucije varuha. 

Urad generalne državne tožilke RS je prekosil samega sebe: dve kratki izjavi in šest (6) ad hominem obtožb v zaključkih obeh izjav. Besedili sta vredni podrobnejšega pregleda še iz drugih razlogov in načina argumentacije. Neverjetni precedens si je Brezigarjeva privoščila, ko je včeraj šla spreminjati svojo drugo izjavo. V njej opravičuje ravnanje policistov s sklicevanjem na neobstoječi zakon (!), namreč Zakon o varstvu javnega prometa, o čemer je poročala sobotna Mladina.

Generalni tožilki ni težko spreminjati izjav za nazaj (glej tukaj) in jih korigirati v skladu s sramoto, ki si jo je nakopala. Da bi jo sprala s sebe, bo morala v njih še kaj spremeniti, izvesti legalni postopek in zadevo odstopiti pristojnemu okrožnemu tožilstvu v Kopru, za katerega je bila s strani varuha zaprošena, in predvsem končati z vzvišenim omalovaževanjem. Če kaj, potem obe omenjeni izjavi prav s to tej oblasti tako podobno gesto dokazujeta, da je vrhovno državno tožilstvo spolitizirano vrh glave.

30 thoughts on “Brezigarjeva spreminja izjave in hkrati diskreditira

Add yours

 1. Le zakaj se ona vedno zagrebe za primere, ki jih potem sama na hitro reši, čeprav v bistvu ni pristojna za nje? Vsaj tako jaz razumem primer Depale vasi in ta primer, nezakonitega zalezovanja. Sem pa bral v Mladini, da za tako počasno in neučinkovito birokratsko institucijo, fizično skoraj ni mogoče, da bi v tako kratkem času sploh premaknila zadevo. Pošiljanje pošte med sabo in te stvari. Pa je bilo v petih dneh že vse proučeno in končano??? V primeru tistih treh deklic, ki so umrle pri nelegalni diskoteki, pa še kar zbirajo podatke, tip pa baje misli že naprej delati.

 2. Čakamo na Ervinatorjeve dokaze. Take otipljive 🙂 Do takrat pa: Kaj pa sploh ženska piše????
  V cerkveni teoriji pravijo takole:
  “Ženske ne smejo v lastnem imenu napisati pisma niti ga sprejeti!” (Sinoda iz Elvira, 4. stol.)

 3. Početje Brezigarce je dejansko že vsa leta isto. Gre pač za osebo, ki je leta 1990 samo zamenjala politično barvo. Pač po potrebi. In je tudi odigrala izrazito negativno vlogo v aferi Depala vas, saj je zaščitila svojega velikega vodjo Janeza Janšo. To samo dokazuje, da ji je profesionalnost in strokovnost španska vas. Pač dela po političnih interesih, zato je bila tudi ministrica za pravosodje v Bajukovi vladi, kasneje pa jo je desnica podprla še v boju za mesto predsednika države. In nato je postala generalna državna tožilka. V tem je vsa umetnost. Skratka primer korupcije ter prostituiranja.
  Pred Hanžkom pa samo kapo dol.

 4. Da je ta tozilka vec kot pristranska, je dokazala vec kot enkrat… ne mores biti firerjev, ce ga nimas rad.

 5. Kolkor vem, cenzure ni bilo od 91. do predlani. Zdaj je spet. Ampak ne vem, če na tem blogu. A ja, un Guštijev prispevek je pa res bil umaknjen.

 6. V tej temi ne, ampak v drugih.

  P.s.: Sicer pa se mi brisanje (na svojem spletnem dnevniku) ne zdi problematično. Vsak avtor sam določa svojo politiko. Zato pa so spletni dnevniki tako razširjeni, ker še vedno lahko na svojem poveš, kar te muči. Paziti moraš le, da si na čim bolj neodvisnem strežniku …

 7. Zanimivo, kako se usajate čez Brezigarjevo, po drugi strani ste pa sami imeli LDSovko za generalno državno tožilko.

  Prav smešni ste, ko obtožujete Brezgiarjevo, da se afera Depala vas ni izšla tako, kot bi vi radi. Vaša Zdenka Cerar se je trudila in vse, kar ji je uspelo, je bilo to, da je pred sodišče spravila nekaj majhnih rib, za katere pa se je izkazalo, da so nedolžni.

  Zdaj vam gre pa v nos, da pravosodni sistem včasih deluje hitro. Pa saj Hanžkovih neumnosti nima smisla jemati resno.

 8. Se vidi da je podrobno proučevala hitra sodisca v rogu 🙂 Zdaj ona deluje podobno. Samo efekt je manjsi…neke kriminalčke pač oprosča….bedno.
  Kaj pa je Hanžek slabega storil. To da je opozoril na nacionalizem in fasistoidnost vaskih straž na dolenjskem…..Kar je ocena tudi evropskih komisarjev. Lahko samo čakamo, da bo stvar potekala podobno kot v Romuniji ne dolgo nazaj. Far je pri masi suntal folk in ko je zvon zazvonil, so sli druzno v bozjem imenu mlatit in preganjat cigane. Kulturno ja, romunsko dolenska evropa. A ni nekaj podobnega pocel en koalicijski župan s kočevske reke. Kaj je že rekel vrhovni poglavar belčkov z dolenskega…..da osvežim…………….. ” Delam samo to, kar že tisoč petsto let dela cerkev, vsekakor temeljiteje”.
  (Iz Mein Kampf)
  In ob ugotovitvah Brezigarjeve, da pri transportu ciganov v postojnski lager, ni bilo nič nezakonitega, bi ji potrdil poleg ervinatorja tudi tale patron:…………………………..
  “Svojo dolžnost opravljam s čisto vestjo in vernim srcem.” (Adolf Eichmann, 1906-1962, SS-Obersturmbannfuehrer, ki je v teku “dokončne rešitve” organiziral transport Judov v uničevalno taborišče)

 9. Hanžek je naredil veliko škode. Blatil je Slovenijo v tujini in pod pretvezo človekovih pravic ščitil kriminalce in zatiral žrtve kriminala.

  Nobenega nacionalizma in fašistoidnosti ni bilo ob vaških stražah – bil je le upravičen strah pred hudimi kriminalci.

  Tako, da si fašist le ti, ki tako opletaš okrog z obtoževanjem fašizma in nacizma. Pravzaprav bi imel Hitler še najraje vas. Vi bi veselo prepričevali ljudi, da so Judje nacisti…

 10. Pa še to. To, kar ti opisuješ v Romuniji vsebuje kot običajno veliko laž. Tisti “far” ni imel pri tem popolnoma nič. Ljudje so se zgolj orientirali po cerkveni uri.

 11. Hotimir, za ta odgovor si se pa res strokovno potrudil – Vezjak je gotovo navdušen nad tvojimi argumenti in ceni tvojo načitanost na področju nacional socialističnega čtiva. Si puško že odkopal spod drevesa na vrtu?

 12. Ervinator, ni se treba strokovno truditi, zgolj je treba poznati uradno in veljavno evropsko zgodovino. Ni potreba posebej kopati po nekih neobstoječih dokumentih ali odkopavati v rit ustreljenih dokazov. Tudi puške mi ni potrebno odkopati. Jaz jo vzamem bežečim ali tistim, ki jo niti prijeti ne upajo. Kot oficr slovenske TO iz leta 91, mi je sedaj edino žal za to, da sem se v bistvu boril za farške gozdove in za svobodo in demokracijo tudi tistih usrancev, ki so se takrat borili z jeziki pred televizorji in lahko danes zagovarjajo italijanski fašizem in nemški nacionasocializem, ki se ga sramujejo in nemci in italijani. Odobravajo holokavst in pedofilijo, ideološko indoktrinirani turbo teologi katerih inštruktorji so 50 let bili tiho in tiščali ritke skupaj, ter pridelovali krompir in zanič vino. Ampak že mora biti tako, demokracija pomeni to, da se borim za to, da lahko vsak pove svoje mnenje. Slovenci, razen izjem (narodni izdajalci) so bili vedno dobri in spoštovani vojaki. Pod Napoleonom, pod avstroogrsko, pod wermahtom tudi pod jugoslovanskim kraljem in titom. Strokovni, hrabri in poslušni. V avstroogrski sta bila posebej znana Spodnještajerki polk in gorenjski. Dolenjski domobranci pa so bili ravno nasprotje tega, instruktorji so jim bili lahi 🙂 in na koncu nemci, ki so jim dali stare zaloge wermaht uniform, ti pa so prisegli pred bogom in škofom hitlerju. Njihova borba je bila, bežanje, izdajanje in lezenje v rit laškim al nemškim gospodarjem. Fašizem in nacionalsocializem je bila njihova ideologija. Dejstvo.
  Alter 🙂 Hitler je imel rad cerkev in cerkev njega. Domobranci pa so imeli radi cerkev in hitlerja 🙂 Zato so jim nemci dali na vojaške ćizme enkrat daljše vezalke. Da jih je bilo lažje iz riti potegniti. Pravzaprav se mi gabi debatirati s takimi skrivači in božjimi voleki, pa vendar je včasih treba 🙂 že zarad demokracije. Ponosnih in pokončnih slovencev ni nikoli manjkalo, ne glede na sistem v katerem so se znašli. Dobro je da je bilo bolj malo tistih, ki so prodali svoj obraz in dušo farjem ali nasprotnikom. Ampak v vsakemu narodu so in tudi naš ni izjema. Kaj čem vama še rečt 🙂 Le tako naprej, riti je še veliko za not zlest, samo mazat jih je treba.

 13. Ervinatorju in Alterju v potrditev njune prave poti. Naj živi neo-hitlers oder papas jugend :).

  Adolf Hitler:
  ” Delam samo to, kar že tisoč petsto let dela cerkev, vsekakor temeljiteje”.
  (Iz Mein Kampf)
  Adolf Hitler:
  Nacionalsocializem ni niti proticerkven niti nereligiozen, prav nasprotno, stoji na tleh pravega krščanstva.
  Voditelju ne želim nič bolj goreče kot zmago. (Papež Pij XII. Hitlerju)

 14. Tvoje travme so očitno res boleče – in vsakič jih naprej porivaš. Glede strokovnosti sem ti seveda ironično odgovoril. No, to ni pomembno. Zanimiv se mi zdi način, kako v isti povedi skupaj sklamfaš eno preverljivo resnično dejstvo ter vsaj dve preverljivi neresnični dejstvi. Zgoraj si ta vzorec prav sistematično ponavljal (za ostale tvoje prispevek ne vem in me tudi ne zanima). Ako bi ti zdaj odgovoril: to imaš prav, hkrati pa to in to ne – bi se to prevečkrat na enak način ponovilo, tvoj naslednji odgovor pa bi bil v istem stilu kot dosedanji. Odlično bi se ti zdelo, da ti v čem pritrdim, zraven bi mi postregel z zaudarjajočo ozimnico podobno skrivljenih predstav. Zato, vidiš, je kakršnakoli debata s tabo nesmiselna. Morda bi ti lahko, ker se mi pač smiliš, prispeval le kako pohvalo za umetniški vtis. Vendar se bojim, da ti to ne bo pomagalo. Pravzaprav je zate že davnaj prepozno. Upam le, da v času slovenskega osamosvajanja nisi počenjal kakih norij v stilu Jelinčiča ali nekaterih teritorialcev, ki niso zdržali pritiska. Verjamem, da je zelo hudo, če imaš kako nedolžno življenje na vesti.

 15. @hotimir, ni se ti treba izmišljevati ne vem kakšnih citatov, ki nimajo nobene zveze z resničnostjo. Nacionalsocializem je bil krščanstvu SOVRAŽEN in nima nobenih krščanskih korenin. Hitler je bil izvorno skrajni levičar, pri utemeljevanju svoje ideologije pa je dodajal elemente skrajnega desničarstva (za skrajne levičarje in desničarje pa je skupno to, da so zelo ostri nasprotniki globalizacije in odpiranje države v svet – v Brozovem slogu “Tujega nočemo, svojega ne damo.”). “Dolfe” se je naslonil deloma na germansko mitološko izročilo, deloma pa na indijsko, od koder je prevzel izraz “arijci” ter obliko kljukastega križa (svastika). Res pa je, da je v začetku svojega političnega vzpona deloval pragmatično tudi z obema Cerkvama (katoliško in evangeličansko), da bi si pridobil javnomnenjsko podporo. Vendar je kasneje pokazal pravi obraz. Ko je nacistična vojska okupirala slovensko ozemlje, so predvsem s Štajerske izgnali vse slovenske duhovnike, nekatere pa celo odpeljali v taborišča. Mariborski škof Tomažič pa je ostal zaprt v hišnem priporu, nacisti pa so nanj psihološko pritiskali. V Cerkvi so videli konkurenco, ki jo je treba uničiti – podobno torej kot komunisti.
  In ne drži, da so imeli domobranci “radi Hitlerja” – daleč od tega. Formiranje domobranske vojske je bilo izsiljeno zaradi komunističnega nasilja, kar so Nemci zlorabili za svoje potrebe. Čeprav je okupator dolžan skrbeti za javni red in mir, tega niso počeli, pač pa so komunistom, podobno kot prej Italijani, dovoljevali krvave napade, nato pa so se še sami znašali nad civilnim prebivalstvom. Tudi znamenita prisega na stadionu je bila izsiljena, ker je odločila le o tem, ali naj si domobranci rešijo življenje – če ne bi prisegli, bi jih Nemci poslali za kanonfuter na rusko fronto ali pa v Dachau. Mimogrede, že pred tem so poslali v Dachau nekatere domobranske oficirje zaradi preveč “slovenske” usmerjenosti, na primer Ernesta Peterlina. So bili pa tudi nekateri barabini z maslom na glavi, ker so pobijali nedolžne ljudi. Sam osebno se tako distanciram od Leona Rupnika (ki pa sploh ni bil katoliški, ampak projugoslovansko usmerjeni oficir, ki ni maral Judov) ter Lovra Hacina, pa od Črne roke, ki je bila le kopija komunistične VOS, vendar z drugim idejnim predznakom.
  In če te kot oficirja TO motijo izdajalski “usranci”, potem se obrni na Aurelia Jurija, Jožefa Školjča, pa nekdanjega urednika Dnevnika Milana Medena in še kakšne oficirje JLA slovenskega porekla, ki so sodelovali v agresiji (admiral Brovet – bivši “Hitlerjugend”, Alojz Lipnik). Vsaj za Školjča se spomnim, da je med vojno deloval izdajalsko.

 16. Citati so iz zgodovinskih virov. Niso izmisljeni. Jih želis se vec….ti citiram strani.

  Dragi prijatelj, ne pozabi, da so v nemški vojski milijoni katolikov. Naj jih pripravim do tega, da bodo ravnali v nasprotju z vestjo? (Odgovor Pija X.II na vprašanje zakaj ni protestiral zoper uničevanje Judov.)

  Ne zavedamo se marsičesa dobrega v novem svetnem nazoru (nacizmu). Pri podrobnejšem opazovanju pa ugotovimo, da je v svojem najboljšem kopija krščanstva. (Nadškof Freiburga Konrad Gröber papežu, 1944)

  Kompletna sveta trojica Papež, Hitler in Musolini, so se podpirali in si obljubljali zvestobo. So pa res bili hkrati vsi trije tudi pravi hinavci, kar se je na koncu le pokazalo. Ti navajas nekaj dohuvnikov in Tomažiča. Res je. Se vec res zavednih duhovnikov je bilo na primorskem. Ampak tudi v Jasenovcu so umirali slovenski duhovniku, pa danes slovenska cerkev zato stepincu postavlja spomenik na Triglavu. Hrvaska cerkev je dokazano pomagala pri iztrebljanju židov in srbov in pri organiziranju pobega vojnih zločincev preko Vatikana v južno ameriko. To je razkrito v nazadnje odkritih arhivih cije.
  Na posnetkih prisege domobrancev hitlerju, ni opaziti prav nobene prisile. Kvečjemu radostno euforijo, narodne nose, plesi in skof so vsi srečni v objemu nemskih oficirjev in Rupnika. Tako je bilo.
  Seveda so nemci v cerkvi videli konkurenco in bi jo dolgoročno tudi skenslali, podobno kot nas Slovane. Ampak zavezniki so to vedeli, s partizani in rusi vred, edino cerkev in domobranci tega niso hoteli razumeti. Zato so plačali…kot se v vojni izdajalstvo plača.
  Ne maras črne roke….v redu..tako kot vsak količkaj normalen demokrat. Ampak že takoj jo zagovarjas, da je kopija VOS. Zakaj kopija. Tudi jaz ne maram VOS, CIO, KGB,…nobena kopija, vsaka organizacija je narejena za točno določeno dejavnost. Vos za pobijanje izdajalcev, ČR za ubijanje komunistov itd. Vojna je bila in vojaki so ubijali vojake in tako naprej.
  Med izdajalske usrance vsekakor stejem komunistični in lds jevski podmladek, ki ga omenjas, pa malega zlobca si pozabil. ki so največ potegnili iz te vojne…rdeči buržuji. Je pa nekaj visokih slovenskih oficirjev, ki so naredili ogromno za slovenijo med vojno, po krivici očrnjenih. Takrat je moralo izgledati tako, če ne bi jih že oni spravli. V takem primeru je bilo dovolj že to, da je tak oficir ukazal premik-napad po koti, ki je za par ur podaljsala čas napada….in je bila stvar boljsa za nas, kot da bi stopli pred kamero in rekli, da odstopajo, ker so za slovenijo. In nekaj jih za te svoje usluge ni dobilo nič. Se huje pa je z vojnimi invalidi….za mizerne penzije so se borili par let, in oni, ki je fasal v hrbtenico 🙁 veterani smo iz svojga zepa zbirali za primeren avto. Ne mors verjet. To zamerim tudi Jansi, ceprav je bil ves cas v opziciji, ampak je bil vseen ves cas tolko vpliven, da bi lahko dosegel kaj. In tisti birokrati sevedno guncajo jajca v drzavni sluzbi…..
  No pa si me le spravil malo iz cerkvenih ali fasisticnih logov 🙂 Uspeva ti

 17. @hotimir, ko omenjaš Cerkev na Hrvaškem, je res, da so nekateri kleriki tam odigrali izrazito negativno vlogo, na primer v Jasenovcu. Vendar vseh ne moremo metati v isti koš. Stepinac osebno ni imel nič s poboji, pač pa je sprejel slovenske duhovnike, ki so pribežali s Štajerske, od koder so jih izgnali naciste. Mnoge duhovnike so nastanili na primer v Požegi (Slavonija) in jih ščitili pred ustaši. Tako da neka uboga spominska plošča v kapeli pod Triglavom ni nič tako škandaloznega – ta škandal je izbruhnil samo zato, ker mediji niso imeli kaj za pisat v času kislih kumaric, pa se je tudi hitro poleglo, ko je prišel september.

  Kar se pa tiče relacije krščanstvo-nacizem: še vedno velja, da v idejnem pomenu nimata nič skupnega. Seveda se bodo našli posamezniki, ki so iskali skupne točke, kar ni nič novega – pokojni škof Grmič na primer pa je iskal skupne točke krščanstva in komunizma, pa se to očitno nikomur ni zdelo sporno.
  Pa še to: ni dovolj opazovati zgolj fotografij s prisege in delati ne vem kakšne zaključke, kako so papež, Hitler in Mussolini držali skupaj. Štejejo pristni zgodovinski viri in raziskovanje medsebojne vzročnosti dogodkov. Tega v slovenskem zgodovinopisju še vedno manjka, posebej kar se tiče druge svetovne vojne. Najlažje je gonit črno-belo propagando, da so eni dobri, drugi slabi, in to je to.

 18. Veš kaj hotimir. Najprej se nauči smiselno pisati, ker sedaj si nametal na kup kar nekaj neumnosti, ki nimajo veze s sedanjo temo.

  S tem dokazuješ ravno to – da si ti sam nacist in fašist.

 19. Grmič ni veliko iskal….skupne točke komunizma in jezusovega nauka so znane. na idejni ravni. Sporno je bilo za Vatikan. Pozneje sta instituciji (in ljudje)vse skupaj pokvarili, kar se zgodi z vsako posteno idejo.
  Kolikor mi jepoznano jeimel Grmic v sloveniji med duhovscino veliko pristasev, ki so se potem v vecini potuhnili…silom prilike.
  Ko sem bral Krasevcev intervju v mladini sem izključil ideolosko instutucionalni pogled in ugotovil, da bi vecino besed, pojmov in naukov, lahko brez slabe vesti uporabljali eni in drugi, pod pogojem, da bi nagnali militantneže (revolucionarje in križarje) in znanstvene ideologe (marxa in dogmatske teologe) To pa se dolgo ne bo mogoce.
  Kar se tiče prisege imas prav. Stejejo pristni zgodovinski viri. In ti so znani. Raziskovanje medsebojne vzročnosti nima pomena pri taksni stvari. To pride v postev le na sodiscu pri ugotavljanju visine kazni. Zlocin je bil storjen.
  P.S. probaj tega alterja malo krotit 🙂 samo skodo dela. Spominja me na srbske mitingase iz t.i. jogurtrevolucije. Z malo rakijein zastojn sendvici jih je slobo pripravil, da so vpili…bedarije…nema tolko slovenaca ko ima venaca 🙂 na konc so ga pa sami spravli dol…kot judje jezusa 🙂

 20. @hotimir,
  skupne točke med komunizmom in krščanstvom na idejni ravni res obstajajo. Vendar pa obstaja bistvena razlika. Prva je ta, da je komunizem strogo ateistična ideologija. Druga pa je antropološke narave, ker komunizem ne upošteva dostojanstva človeka kot osebe, ampak je človek le del neke mase. To pa je podoben redukcionizem kot skrajni indiviudualizem, ki človeka obravnava zgolj kot samozadostnega posameznika (na primer Thomas Hobbes ga prikazuje v tej luči – človeka vodi gon po samoohranitvi, zato z družbeno pogodbo prenese svoje pravice na vladarja, da bi sam sebe ohranil). Po svoje je razumljivo, da je v času totalitarne vladavine komunistov Cerkev iskala svoj modus vivendi v dialogu z oblastjo, kolikor se je pač dalo. Grmič je na študijski ravni izdelal nekaj zelo zanimivih zadev, na žalost pa je v mnogočem tudi pretiraval. Če si bral knjigo “Smer-osvobojena dežela”, v njej dr. Ivan Štuhec piše, da je imel Grmič v času, ko je bil sam semeniščnik, kot upravitelj mariborske škofije in rektor semenišča velik vpliv na veliko večino bogoslovcev. Štuhec, ki je bil v mladosti privrženec Kocbekovega kroga, pa je na primer med počitnicami hodil v tujino delat in je tudi marsikaj izvedel in prebral, s čimer so se mu odprle oči (v Beogradu je celo obiskal Milovana Đilasa). Zato je tudi prišlo do spora med njim in Grmičem, kar je bilo precej nerodno glede na to, da se je približevalo duhovniško posvečenje, Grmič pa je pričakoval, da bo imenovan za rednega škofa ordinarija, kar pa se mu ni posrečilo, ker je bil izbran Kramberger. Privržencev je imel pa res kar nekaj, ampak so sčasoma mnogi videli, da so bile zadeve v mnogočem pretirane.

 21. Hotimir, vidiš, kako lažeš.

  Med krščanstvom in komunizmom ni nobene povezave, ker Jezus Kristus je učil dobro, komunizem je pa zlo.

  Kristus nikoli ni učil, da je treba z revolucijo priti na oblast, potem pa pobiti 100 miljonov ljudi. Kristus ni učil, da morajo biti vsi enaki pa magari vsi v dreku.

  Vem Hotimir, da delam takim, kot si ti škodo, ko pa sesuvam tvojo ideologijo.

 22. Ha ha ha alter, ti si car. Mogoče si celo pameten, ampak to dobro skrivas 🙂
  Agent, tvoja prva teza o razlikah drži, za drugo, antropolsko pa sam ves, da med ideologijama v praksi ni razlike. “Revolucija žre svoje otroke…” ampak tudi cerkev jih je zelo komot reskirala za visje cilje. Ena in druga ideologija poudarja pomen in veličino človeka….človek je nase največje bogastvo….človek je narejen po božji podobi. Ampak to je bilo vse na načelni ravni. V praksi sta obe ideologiji pospravili veliko svojih. Cilj obema opravičuje sredstva…..končna zmaga delovnega človeka ali pa končno odresenje, konkretnim žrtvam ni prinesel nič. (razen tistim, ki so prisli v nebesa, in so sedaj tam srečni, kot bo na primer alter2)
  Glavni cilj obeh je ideoloska prevlada in mocna institucija, ki kontrolira cim več in ima tudi dejansko oblast.
  Stuhec je zelo pronicljiv in sposoben izobraženec in strokovnjak. Koliko so bile zadeve takrat pretirane, bo po moje čas sele pokazal. Takratnim privržencem ni ostalo drugo kot oditi, ali pa se sprijazniti. Zoprna dilema. Ampak človek take stvari težko pozabi, jih ima v sebi, sploh, če ni bil prepričan, ampak v nekaj prisiljen. Če poznas kaj teh ljudi, potem mogoče ves, o čem govorim.

 23. Hotimir, tebi pa neumnosti ni treba skrivati, ker ti ne pomaga. Prav imaš. Sem pameten.

  Komunizem je zločinska ideologija. Sprijazni se s tem.

  Kakor koli ga že opravičuješ, je pa dejstvo, da je že Marx predvideval revolucijo in diktaturo proletariata in antijudovstvo. Komunizem se je razvijal točno tako, kot se je moral.

  Vidiš, ko še svoje lastne ideologije ne poznaš.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d