Sproščeni predsednik z novinarji

O ponovoletnem (sic!) sprejemu za novinarje, ki sta ga priredila predsednik vlade in predsednik državnega zbora, se mediji niso preveč razpisali. No, kvečjemu so se o tem, da tam ni bilo predsednika države. Eksplozivna mešanica soočenja med Janšo in novinarji je s tem izostala. Najprej zato, ker se je prenekateri novinar odločil, da ga tam ne bo. Med politike so se pomešali najbolj lojalni, nekateri so prišli iz radovednosti. Naj spomnimo, da med vlado in mediji pač poteka vojna in da so večinoma že pomahali z belo zastavico. 

V včerajšnjih Odmevih (18. 1. 2007) pa smo vendarle bili deležni nekaj mimobežnih reportažnih utrinkov. Strpali so jih v konec oddaje, kjer so se štirje pogovarjali o protikadilskem zakonu. Pretveza je bila bedna: na koncu je Mojca Pašek v javljanje z sprejema vnesla še pripombo o kajenju v prostoru.

Na začetku Odmevov so novico o sprejemu uvedli z atributom »sproščeno«. Zato sem na prispevek z zanimanjem počakal. Kaj da bo sproščeno: klepetanje, zabavnost dogodka, »sproščenost medijev« ali kaj četrtega? In ti pokažejo novinarko Dela Meto Šoštarič, ki komentira, kako da je gospod premier po novem sproščen (sic!) in da se to pozna, odkar ima svojo novo spremljevalko.

Ok, pač vem, da je beseda sproščenost imela tu ta ironičen nadpomen. Sproščena Slovenija za sproščenega Janšo. In glej ga: kar je zares sproščenega, je mlada in fletna Urška. Premier je potemtakem sebi podaril tisto, kar je obljubil Sloveniji. In česar z državljani verjetno ne bi želel deliti.

6 thoughts on “Sproščeni predsednik z novinarji

Add yours

  1. jep, sploh Meta Šoštarič je bila “lušna”… krneki. Tile Odmevi niso več za gledat, na žalost.

  2. na zgornji povezavi posalnec Jerovšek samo še potrdi ministra za medije Rupla (“Lahko rečem tudi, da se novinarji zavedajo, da na tej ladji delamo skupaj”). Lapsus, knede?

  3. Tako je, tudi meni je to padlo v oci. Potem pa sem pozabil, ker od Jerovska pricakujes
    se kaj hujsega.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading